De orgaanklok: dit zegt het tijdstip waarop je ‘s nachts wakker wordt over je gezondheid
Word je ook regelmatig wakker ‘s nachts? Of heb je moeite om in slaap te komen? Houd dan zeker de klok in de gaten. Het tijdstip waarop je wakker wordt kan namelijk een bron van informatie zijn voor je over je gezondheid. Dit heeft alles te maken met de orgaanklok.
Zo werkt de orgaanklok
De energie van ieder orgaan is 2 uur per dag optimaal. Tijdens deze twee uren is het betreffende orgaan dus extra hard aan het werk. Precies 12 uur later is dit orgaan juist weer op z’n zwakst. In de periode van hoogste activiteit van een bepaald orgaan, kun je last krijgen.
Tussen 23:00 en 01:00 uur is de galblaas het meest actief
De galblaas is onderdeel van het spijsverteringsproces en helpt de dunne darm met het afbreken van vetten die door voeding het lichaam binnenkomen. Als je niet kan slapen binnen dit tijdsbestek, heb je mogelijk teveel vet voedsel gegeten, of teveel koffie of alcohol gedronken.
Dit zegt de orgaanklok tussen 01:00 en 03:00 uur
Tussen 1 en 3 uur is je Lever het meest actief. Deze zorgt ervoor dat goede stoffen in het lichaam worden opgenomen en andere stoffen afvoert. Hierdoor is het dus eigenlijk ook helemaal niet verstandig om tijdens het stappen nog laat alcohol te drinken. Dan werk je namelijk de lever tegen.
Tussen 03:00 en 05:00 uur
Word je wakker tussen 3 en 5 uur? Dan willen je longen je iets vertellen. Heb je je ooit afgevraagd waarom monniken zo vroeg mediteren? Dat doen ze omdat ze omdat hun longen op dat moment optimaal functioneren. Perfect dus voor ademhalingsoefeningen.
Dit zegt de orgaanklok tussen 05:00 en 07:00 uur
De dikke darm werkt in deze twee uur het hardst. Wanneer je in deze periode wakker wordt, zit er mogelijk een disbalans is in je spijsvertering. Opzich is het niet erg om nu even wakker te worden voor een grote boodschap. De dikke darm staat namelijk voor laten gaan van datgene wat je niet meer nodig hebt. Kun je daarna nog even verder slapen totdat de wekker gaat.