Yes, ik geef het eerlijk toe, ik heb vaak zin in zoete snacks. Niet eens honger, maar gewoon zin in eten. En het maakt natuurlijk nogal een verschil of je dan een zak snoep erbij pakt of een snack die niet super ongezond is. Bij deze mijn drie favorieten die je dus gewoon kunt eten, zonder je achteraf schuldig te voelen.
Chocoladepudding
Deze puddings is super makkelijk te maken en valt zeker in het rijtje gezonde, zoete snacks. En het is nog helemaal veganistisch ook. Zeker als je op zoek bent naar zoetigheid, zal deze pudding zeker aan je wensen voldoen. Als je een flinke mok wilt vullen gebruik dan:
- 1 banaan
- 1/2 avocado
- 150 ml amandelmelk
- 2 el rauwe cacao poeder
- 1 schepje whey perfection chocolade
Alles bij elkaar in de blender en vervolgens een uurtje in de koelkast zetten, zodat het lekker dik wordt. Wil je liever een smoothie? Gebruik dan iets meer amandelmelk of laat een halve banaan weg. Eventueel kun je er ook nog pistache of andere noten en zaden aan toevoegen. Echter, wordt het dan wel echt een maaltijd.
Dadelballetjes
Deze heerlijke balletjes zijn een recept van Happy Vegan. Super makkelijk om te maken en super lekker. Met 5 soorten dips is deze snack helemaal compleet. Voor 8 balletjes heb je het volgende nodig:
- 250 gram dadels zonder pit
- 50 gram gojibessen
- 1 sinaasappel zest
- 0,5 el kokosolie
- 2 tl kaneel
En voor de dips
- 1 el rauwe cacao poeder
- 3 el pistach noten
- 1 el Kokos gemalen
- 3 el amandelen
- 1 el matcha poeder
Doe alle ingrediënten van de balletjes in de blender. Wanneer het goed gemixt en gemalen is, kun je er balletjes van maken. Deze rol je vervolgens allemaal door een andere dips. Leg de balletjes op een bord, plaats er folie erover heen, en zet ze een half uurtje in de koelkast. Daarna genieten van deze heerlijke, zoete snacks!
Appeltaart havermout muffins
Dit recept komt van Laura’s Bakery! Wij zijn sowieso fan van haar site die vol staat met lekkere baksels. En het fijne is, dat haar recepten vrij makkelijk zijn. Liever lui dan moe natuurlijk. Deze muffins zijn suikervrij en glutenvrij.
Benodigdheden voor 12 stuks:
- 250 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 2 el gesmolten boter
- 480 ml melk
- 1 ei
- 25 gram honing
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 40 gram rozijnen
Doe alle ingrediënten, behalve de appel & rozijnen, in een kom en meng het goed door elkaar. Laat het vervolgens even staan. Ondertussen kun je de appel schillen en in stukjes snijden. Voeg deze daarna samen met de rozijnen toe en meng nogmaals. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes en na 30 minuten in de oven op 180 graden, kun je proeven. Wedden dat je deze zoete snacks ook aan jouw favorieten lijstje toevoegt.