Now Reading
Zorgverzekering 2020: alles wat je moet weten

Zorgverzekering 2020: alles wat je moet weten

Het jaar is bijna afgelopen. Dit betekent o.a. dat je een keuze moet maken voor je zorgverzekering 2020. Elk jaar stapt ruim 1/3 van de mensen over. Om ervoor te zorgen dat je kiest voor de zorgverzekering die het beste bij jouw situatie past, zetten wij alles wat je moet weten op een rijtje. Tevens vind je onderaan deze blog een link om de zorgverzekeringen te vergelijken. Wij geven geen advies, maar beantwoorden wel de meeste gestelde vragen. Dan heb jij alle informatie om zelf de beste keuze te maken.

Wat valt onder de basisverzekering?

In de basisverzekering zitten de meest belangrijke zorgvergoedingen zoals huisartsenzorg, spoedeisende zorg, behandeling en verblijf in het ziekenhuis, tandheelkundige zorg, geneesmiddelen en psychologische hulp. De precieze inhoud van het basispakket verandert elk jaar. Bekijk een overzicht voor de vergoedingen die in 2020 binnen de basisverzekering vallen.

Wat is eigen risico?

Het betekent niet dat je naast je maandelijkse kosten voor je basisverzekering geen extra kosten maakt wanneer je gebruik maakt van zorg. Het bedrag dat je zelf betaald is je eigen risico. De hoogte hiervan wordt door de overheid bepaald. Voor 2020 is het eigen risico €385,- Pas wanneer je dit bedrag volledig hebt verbruikt en betaald, wordt er zorg vergoed.

Is een zorgverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een zorgverzekering verplicht. Dit geldt alleen voor de basisverzekering. Voor alle aanvullende verzekeringen geldt dat je alleen afsluit wat je nodig denkt te hebben.
Het eigen risico is ook verplicht. Naast je eigen risico kun je nog een vrijwillig eigen risico afsluiten. Hoe hoger dit bedrag, hoe lager je maandelijkse premie. Het vrijwillige eigen risico is, zowel het woord eigenlijk al zegt, niet verplicht.

See Also
ayurveda

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

De prijs van de basispremie is natuurlijk iets waar we allemaal naar kijken. Blijf dit doen, maar staar je er niet blind op. Zeker wanneer je verwacht extra zorg nodig te hebben, is het ook belangrijk te kijken naar de prijzen van aanvullende pakketten.
Vergeet ook niet te checken of de verzekeraar en de zorgaanbieder een omzetplafond hebben afgesproken en welke afspraken er zijn gemaakt. Bijna alle zorgverzekeraars doen dit namelijk. Je wilt niet het risico lopen dat je aan het einde van het jaar niet meer terecht kunt voor een behandeling, omdat het plafond is bereikt.

Zorgverzekering vergelijken

Zoals eerder gezegd, geven wij geen advies over waar je een verzekering moet afsluiten. Dit is heel erg afhankelijk van jouw situatie en dus erg persoonlijk. Wel helpen we jou om de verschillende aanbieders te vergelijken. Hiervoor kun je deze handige tool gebruiken.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top