Now Reading
Zijden kussensloop: 4 redenen om deze te kopen

Zijden kussensloop: 4 redenen om deze te kopen

Je kent het wel. Je wordt wakker met vouwen in je gezicht en een grote klittenbos op je hoofd. Er zijn tegenwoordig honderden crèmes en maskers waarvan wordt beweerd dat ze zorgen voor natuurlijke verzorging van je huid en haar. Maar als je een langdurige oplossing zoekt voor een mooie huid en glanzende haren, komt de oplossing uit een verrassende hoek. Slapen op een zijden kussensloop doet namelijk wonderen. Wij hebben de sloop 8 weken getest en zijn super enthousiast. Lees snel verder waarom.

Een zijden kussensloop zorgt voor een natuurlijke vochtbalans

Een katoenen kussensloop absorbeert je nachtcrème en haar producten. Hierdoor word je ’s ochtends wakker met een droge huid en pluizend haar.
In een zijden kussensloop zitten echter vezels die vol zitten met proteïnen en aminozuren. Deze houden de vochtbalans van je huid en haar natuurlijk in stand. Je bespaart mooi op de beauty producten en kunt van dat geld een nieuwe sloop aanschaffen. Eerlijk is eerlijk, een zijden kussensloop is niet goedkoop. Je betaalt ongeveer tussen de 30 en 45 euro. Ze zijn ook wel goedkoper te vinden, maar dan zijn ze niet volledig van zijde gemaakt. Let dus goed op bij het aanschaffen. Wij hebben de versie van Silkyway getest.

Zijde beschadigt je huid en haar niet

Wist je dat je droge huid voor meer rimpels zorgt? Als je bedenkt dat we ongeveer 1/3 van de dag met ons hoofd op een kussen liggen, is het logisch dat je kussensloop hier een belangrijke rol in speelt.
Je haar krijgt ook veel te verduren tijdens je slaap. Door beweging over bijvoorbeeld een katoenen sloop breekt het haar sneller af. Daarnaast krijg je last van gespleten haarpunten en verminder je de groeikans van het haar. Slaap je op een zijden kussensloop, dan gebeurt dit allemaal niet. Je ‘schuurt’ dan niet over de stof, maar je haar en huid glijden over de zachte stof. Je haar gaat hier zelfs van glanzen.

Zijde helpt o.a. bij een gevoelige huid, allergieën en astma

Heb je een gevoelige huid, eczeem, psoriasis, couperose, acne of astma? Dan is een zijden kussensloop zeker iets voor jou. Zijde heeft van nature anti-allergische eigenschappen en biedt weerstand tegen schimmels en huisstofmijt. De talgproductie wordt ook nog eens gereguleerd waardoor je minder snel vet haar of een vette huid hebt.

See Also
Black Friday deals

Een zijden kussensloop houdt je hoofd koel

Heb je het ‘s nachts vaak warm? Met een zijden kussensloop wordt dit minder, want de stof reguleert je temperatuur. De stof neemt vocht op en droogt heel snel. Door deze hoge vocht- en temperatuurregulatie verkoelt zijde bij hitte en verwarmt het bij kou.

Naast al deze voordelen is zijde natuurlijk ook nog eens een superluxe stof en voelt het heerlijk aan om op te slapen. En als je bang bent dat je van de gladde stof afglijdt, no worries. Dat gaat echt niet gebeuren.

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top