Now Reading
Zelfvertrouwen: jij hebt de controle

Zelfvertrouwen: jij hebt de controle

zelfvertrouwen

We hebben het allemaal, de een alleen wat meer dan de ander. Je kunt eraan werken en je zelfvertrouwen vergroten. Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit en gelukkig bent. De hoeveelheid zelfvertrouwen maakt dan niet uit, zolang je je nergens in belemmert voelt.

Jij bepaalt hoeveel zelfvertrouwen je hebt

Op sommige dagen is je zelfvertrouwen niet optimaal. Bijvoorbeeld omdat je ergens nieuw bent, of iets moet doen wat je nog nooit gedaan hebt. Of misschien heb je het al wel vaker gedaan, maar ging het de laatste keer niet helemaal goed, waardoor je wat minder zelfverzekerd bent geworden.
Op andere dagen heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Je ontvangt complimentjes, zit lekker in je vel en niemand kan je wat maken.
Besef dat dit per dag kan wisselen en dat jij dit zelf in de hand hebt. Wanneer je een mindere dag hebt, doe er dan direct wat aan.

Weet wat je waard bent

Als je bijvoorbeeld complimentjes die je ontvangt ergens opschrijft, kun je hier altijd naar kijken. Hetzelfde geldt voor behaalde successen. Waarom ben je weer bang voor die presentatie? Vorige keer was je dit ook en ging het uiteindelijk super goed, kijk maar even terug naar die positieve feedback.
Op deze manier koester je de momenten waarop je zelfvertrouwen door het dak ging. Super fijn om hier ook op een later moment de vluchten van te plukken. Je bent het waard, alleen vergeet je dat soms even.

Koester je successen

Hoe vaak blijven we niet hangen in iets wat niet helemaal goed ging? Helaas veel vaker dan bij de dingen die juist wel heel erg goed gingen. Maak de dingen die je wilt doen of wilt bereiken inzichtelijk. Zo wordt het veel sneller duidelijk wanneer je iets hebt behaald. Elke keer als jij aan jezelf hebt bewezen dat je iets goed hebt gedaan, zal je zelfvertrouwen groeien. Dus laat die succes niet meer zomaar aan je voorbij gaan.

See Also
hoogsensitief

Lees meer blogs over zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen vergroten: 6 tips voor een boost
Onzeker? Met deze tips barst je snel van het zelfvertrouwen

Scroll To Top