Now Reading
Yoga Nidra: waarom je hier nu mee wilt starten

Yoga Nidra: waarom je hier nu mee wilt starten

yoga nidra

Yoga Nidra wordt steeds populairder en dat vinden wij niet gek. Maar wat is het nu precies en welke voordelen haal je eruit?

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap. Tijdens het beoefenen voelt het ook bijna alsof je slaapt, maar dat is echter niet het geval. Je balanceert eigenlijk tussen wakker zijn en slapen. Je bent volledig bewustzijn, maar wel op een dieper niveau dan wanneer je helemaal wakker bent.

Bij andere vormen van yoga doe je vaak zittende en staande houdingen. Maar bij Yoga Nidra lig je zo stil mogelijk op je mat, eventueel onder een dekentje. Tijdens een sessie word je begeleid door een stem, die je door de verschillende fases van de oefening stuurt. Hierdoor hoef je niet zelf na te denken en kun je echt tot rust komen.

Je kunt Yoga Nidra in principe op elk moment van de dag beoefenen. Je wilt wel voorkomen dat je in slaap valt. Daarom raden wij het begin van de dag aan, dan ben je nog fris en kom je makkelijker tot een diepere ontspanning. Wanneer je het juist wilt gebruiken om alle prikkels van de dag los te laten, is direct na het werk ook een goed moment. Zo kun je afschakelen en van werk richting privé gaan.

Je leert fysiek, mentaal en emotioneel volledig te ontspannen

We krijgen dagelijks enorm veel prikkels binnen door bijvoorbeeld social media, tv en collega’s. Hierdoor ervaren we spanning en stress. Dit is helemaal niet erg en op een bepaalde manier zelfs nodig. Maar wanneer je langdurige stress ervaart, dien je actie te ondernemen. Dit is namelijk niet goed voor je gezondheid. Yoga Nidra is een van de beste manieren om volledig te ontspannen.

See Also
2020

Wat zijn de voordelen van Yoga Nidra?

De voordelen verschillen uiteraard per persoon, maar over het algemeen heeft iedereen er baat bij op verschillende vlakken

–             Beter en dieper slapen
–             Jezelf resetten
–             Het is goed voor je concentratie
–             Verbeteren van je geheugen
–             Meer rust en energie
–             Je creativiteit wordt versterkt
–             Je immuunsysteem verbetert
–             Het kan helpen tegen angsten, depressie & burn-out
–             Verkleint de kans op een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top