Now Reading
Wie is de zevende zus van de Zeven Zussen boekenserie?

Wie is de zevende zus van de Zeven Zussen boekenserie?

De schrijfster Lucinda Riley heeft met haar boekenreeks ‘de Zeven Zussen’ veel bestseller records verbroken. Eerder schreven we al een artikel over de boekenreeks en waarom wij zo’n fan zijn. Tot nu toe zijn er 6 boeken uit, waarbij ieder boek het verhaal van één van de zussen vertelt. Merope (de zevende zus) was nog nooit gevonden, maar daar komt in De Zevende Zus verandering in! Wie is de zevende zus? Op internet komen zoveel verschillende theorieën en aanwijzingen langs over haar én wat er rondom de mysterieuze Pa Salt speelt. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Wie is de zevende zus, Merope?

Wat we zeker weten is dat Merope de 7e zus is. De boeken van Lucinda Riley zijn gebaseerd op Griekse mythologie, in het specifiek de mythe van de Plejaden. Als we naar de mythe kijken, weten we dat Merope ook wel ‘de verloren zus’ genoemd wordt, dit omdat haar ster slecht zichtbaar was. Dat sluit dus heel mooi en met het verhaal tot nu toe. Ook zijn er mythes die zeggen dat Merope getrouwd was met Sisyfus, die een sterveling was.

 • Libelle schreef een artikel hierover en kwam met een aantal interessante inzichten. De ster van Merope scheen zo zwak omdat ze zich schaamde voor Sisyfus. In de mythes staat dat ze zich schaamde voor haar man die sterveling was, in andere mythes omdat hij een crimineel zou zijn. Volgens Libelle zijn er 2 theorieën interessant:
  – Merope zou zich verbergen omdat ze zich ergens voor schaamt.
  – Georg Hoffman (de advocaat van de familie) zou zomaar eens de man/partner van Merope kunnen zijn. ‘Georg’ komt van de Oud-Griekse woorden voor ‘aarde’ en ‘werker’, en ‘Hoffmann’ betekent ‘houder van land/aarde’. Georg is dus letterlijk een ‘man van de aarde’, of een sterveling.
  – Merope zou banden met het criminele milieu hebben en zich daarom verbergen omdat ze in gevaar is.

Er zijn meerdere theorieën over waar het verhaal van de Zevende Zus zich afspeelt. De twee grootste kanshebbers zijn:

 • Ierland. Dit zegt ze in een interview met het AD: Ik heb altijd geweten dat het laatste deel van mijn Zeven zussen in Ierland moest spelen, waar ikzelf geboren ben. Vrienden, familie, van iedereen wilde ik weten wat voor verhalen zij over de onafhankelijkheidsstrijd hadden. Ik ben door zo veel mensen op sleeptouw genomen! Een vriend nam me mee naar een afgelegen kerkhof op een landgoed. Het was daar fantastisch mooi, als mijn tijd voorbij is zou ik er graag begraven worden. Er stond een groot Keltisch kruis. ‘Wil je weten wat daaronder zit?’ vroeg hij. Daar bleek een ruimte te zijn waar een tijdje een hoge Britse officier gegijzeld zat. Die ondergrondse ruimte komt terug in mijn boek.’
 • Rusland of Oost-Europa. Lucinda Riley heeft in een aantal andere interviews gezegd dat ze locaties aan het scouten was in Rusland. Pa Salt komt waarschijnlijk ook uit dat gebied, aangezien hij meerdere cadeaus aan de zussen gegeven heeft die daarmee te maken hebben. Hij zou ook zomaar een weeskind uit de Oktoberrevolutie kunnen zijn.

Wie is Pa Salt?

In het eerste boek is Pa Salt overleden, maar velen geloven niet dat dit het geval is. Een van de grootste theorieën is dat Pa Salt eigenlijk Atlas is. Als we kijken naar de mythologie, is een van zijn grootste vijanden Zeus, wat in boeken wel Kreeg en Zed Eszu moeten zijn. In de mythologie was Zeus ook de vader van een aantal van de kinderen van de Pleiaden. Zed heeft in de boeken wel een aantal pogingen gedaan aan te pappen met de zussen, dus ook dat klinkt logisch. Pleione (de partner van Atlas) en Orion (een jager die constant achter Pleione en de Pleiaden aan zat) spelen ook een belangrijke rol in het leven van Atlas en dus Pa Salt. Wie deze personen in de boeken zijn, is nog niet duidelijk. Het verhaal van Pa Salt is dus nog niet afgelopen.

Veel lezers zijn ervan overtuigd dat Pa Salt in ieder boek langs is gekomen. Iedere ontmoeting zorgt weer voor een volgende hint.

See Also
private lease

 • De Zeven Zussen: Maia’s overgrootmoeder Bel redde in 1928 in Parijs een jongetje die vloeiend Frans sprak, maar Pools was.
 • Storm: Eind jaren 30 in Leipzig lezen we over Bo. Hij vluchtte het Nazi Regime met een Joods meisje die Elle heet. Interessant is dat hij zegt dat hij met Elle wil trouwen.
 • Schaduw: Tijdens de tweede wereldoorlog ontmoet Flora (de overgrootmoeder van Star) het stel Tanit. Dit zouden zomaar eens Pa Salt en Elle kunnen zijn, aangezien de achternaam een anagram is voor Titan.
 • Parel: Aan boord van het schip dat Kitty naar Australië brengt in 1949, is een man die zijn vrouw en kind aan het zoeken is. Dit zouden Pa Salt en Elle/het stel Tenit kunnen zijn. De theorie is dat hun dochter Marina is.
 • Maan: Isadora verkocht in 1951 een man een ijsje, en de waarzegster Angelina vertelt hem over zijn verloren dochter. Dat zou een belangrijk moment voor Pa Salt zijn geweest.
 • Zon: Pa de man die CeCe redde in de oproer in Harlem rond 1946. Hij geeft hij zelfs een kaartje waar Mr. Tanit op staat! Hij heeft het ook over zijn Franse vrouw, wat wil zeggen dat ze samen in New York waren voordat ze elkaar kwijt raakten in 1949.

Eigenlijk kunnen we dus al veel onderdelen van het leven van Pa Salt aan elkaar knopen, maar we weten nog steeds niet waarom hij de zeven zussen geadopteerd heeft en of hij nog leeft!

Naar verwachting komen er nog minimaal 2 boeken. De Zevende Zus én een over Pa Salt. Kun jij niet meer wachten? Reserveer het boek alvast via Bol.com!

Scroll To Top