Now Reading
De voordelen van een dagelijkse wandeling van 30 minuten

De voordelen van een dagelijkse wandeling van 30 minuten

wandeling

Nu we allemaal thuis in isolatie zitten, komen we nog moeilijker aan de dagelijkse gewenste beweging. Zorg ervoor dat je toch minimaal 30 minuten per dag je lichaam aan het werkt zet en het liefste buiten. Laat bijvoorbeeld de tv nog even uit na het avondeten en loop een rondje. Een wandeling maken biedt namelijk veel meer voordelen dan je denkt. 

Met een wandeling verbrand je 150 calorieën

Uiteraard afhankelijk van hoe snel je loopt, hoeveel je weegt en hoe oud je bent. Maar gemiddeld verbrand je met een half uurtje wandelen 150 calorieën. Kun je thuis lekker nog even een ijsje pakken 😉 

Je verbetert je spijsvertering

Zeker na een maaltijd is een wandeling dus een goed idee. Dus blijf na je lunch niet zitten, maar loop even een blokje om. Of na het avondeten, je kunt best een keer GTST missen. Aangeraden wordt om na de maaltijd een kwartiertje te wachten. 

Je komt tot rust

Een wandeling maken is heel rustgevend, zeker wanneer je heel bewust op je ademhaling let. ‘s Ochtends vroeg voor werktijd wandelen is helemaal optimaal. Tussen 5 en 7 is de lucht nog schoner en krijg je meer energie. Daarnaast is het natuurlijk nog erg rustig op straat en heb je echt het gevoel dat je alleen op de wereld bent, althans samen met de fluitende vogeltjes. 
Vind je het toch lastig om te ontspannen tijdens een wandeling? Download een app om te mediteren (Stop, Breathe & Think of Calm). Hierin staan begeleide meditaties. De rustige stemmen leiden je er doorheen en zorgen ervoor dat je volledig tot rust komt.
Lees ook de blog over de (niet zweverige) voordelen van mediteren.

See Also
sportvasten dag 1

Je wordt creatiever

Deze valt eigenlijk samen met nummer 3. Wanneer je tot rust komt, krijg je namelijk meer ruimte in je hoofd en deze ruimte kun je gebruiken voor nieuwe ideeën. 

Scroll To Top