Now Reading
Waarom mannen afstandelijk worden

Waarom mannen afstandelijk worden

afstandelijk

Je hebt vast wel eens met iemand gedate met wie je het super leuk had. Je voelde een echte klik en dacht dat hij dit ook voelde. Maar ineens wordt hij afstandelijk en laat hij niets meer horen. Natuurlijk ligt dit niet altijd aan jou, maar er zijn zeker oorzaken die je bij jezelf kunt zoeken.

Een man wordt afstandelijk omdat je te snel gaat

Mocht hij überhaupt klaar zijn voor een relatie, moet dit wil in zijn tempo gebeuren. Een man hecht veel waarde aan zijn vrijheid en ruimte. Als jij dit van hem afpakt, wordt hij afstandelijk en rent hij bij je weg. Daarentegen, als jij afstandelijker wordt, minder appt en minder vaak wilt afspreken, zal hij meer toenadering zoeken.

Omdat hij niet geïnteresseerd is

Je wilt wat je niet kunt krijgen. Je verspilt tijd aan een man die jou niet wilt. Vat het niet persoonlijk op, maar hij ziet gewoon geen match. Voor jou wordt hij hierdoor alleen maar interessanter en een grotere uitdaging. Je blijft ervoor gaan en tuurlijk, hij blijft een man, hij zal af en toe wel happen. Maar niet omdat hij je wilt, maar omdat het makkelijk is. Hij trekt je aan, maar wordt daarna weer afstandelijk en blijft doorgaan met dit spelletje tot hij iemand tegenkomt waarin hij wel geïnteresseerd is.

Je valt op hem, maar niet op wie hij tegen jou is

Soms is iemand op papier de perfecte match. Hij ziet er goed uit, heeft een goede baan, leuke vrienden etc. Je vergeet alleen 1 belangrijk ding. Hij is niet leuk tegen jou. Hij spreekt alleen maar af wanneer het hem uitkomt. Doet helemaal niet zijn best en toont weinig interesse in jou. Jij denkt dus dat het de perfecte match is, maar zijn gedrag richting jou beweert het tegenovergestelde.

Een verliefde man wordt afstandelijk als jij over je heen laat lopen

Liefde maakt blind, we zeggen het niet voor niks. Je vindt hem zo leuk dat je veel te veel toelaat en hij kan doen en laten waar hij zin in heeft. Als hij dus even geen zin in jouw heeft, stelt hij zich afstandelijk op, omdat hij weet dat je het toch wel accepteert. Stel je grenzen, geef deze duidelijk aan en laat hem beseffen dat hij zijn best voor je moet doen.

Je stelt je te onzeker op

Mannen vinden een onzekere vrouw niet aantrekkelijk. Wanneer jij dus teveel bezig bent met of je wel leuk genoeg bent. Of je wel de juiste dingen zegt. Of hij je wel leuk vindt. Dan knap hij op je af. Want waarom ben je zo onzeker? Misschien kan hij inderdaad wel beter krijgen. Want als jij daar zelf over twijfelt, waarom zou hij het dan wel geloven?

Een man wordt afstandelijk als jij te graag wilt

Als jij hem continue appt, alles samen wilt doen en hem overspoelt met complimenten, is dit voor hem te overweldigend. Een man is en blijft een jager Als jij te overduidelijk wilt, is voor hem het spelletje weg en hoeft hij geen moeite meer te doen.

Benieuwd naar de rol van de man in dit verhaal? Lees dan ook de blog: Is afstandelijkheid een teken van verliefdheid?

Onze boekentips

See Also
Samenwonen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top