Now Reading
Waarom een zonnebril écht niet alleen voor de zomer is

Waarom een zonnebril écht niet alleen voor de zomer is

zonnebril

Betrap jij jezelf er ook weleens op dat je alleen in de zomer een zonnebril draagt? Terwijl deze juist voor de herfst en winter heel geschikt is. Wij vertellen waarom, maar ook wàt voor soort zonnebril handig is om te dragen. Een gepolariseerde is namelijk onze aanrader voor de komende maanden!

Normale vs. gepolariseerde zonnebril

Een normale zonnebril helpt goed bij fel zonlicht. Het zorgt ervoor dat je beter kunt zien, minder last van je ogen krijgt en je knijpt minder met je ogen, waardoor je minder rimpels krijgt. Toch komt het weleens voor dat je alsnog verblind wordt, bijvoorbeeld op het water of in het verkeer. Dit is met gepolariseerde glazen een stuk minder. Deze hebben namelijk een speciale filter laag die schitteringen wegneemt. Naar ons idee is dat het belangrijkste voordeel, maar een verbeterd contrast, 100% UVA/UBV-bescherming en het feit dat je gewoon een stuk lekkerder kijkt zijn ook zeker het overwegen waard. Juist voor de herfst en winter, omdat de zon dan laag staat en verblindend kan zijn. Dit is natuurlijk niet de enige reden dat je een zonnebril niet kan missen in de winter en herfst, lees hieronder verder!

Een zonnebril helpt tegen droge ogen

In de winter heb je vaak een droge huid en lippen. In de gure winterlucht is dat helemaal niet gek. Hetzelfde geldt voor je ogen, ook die kunnen een stuk droger zijn in de winter. Dus voeg aan je collectie handcrèmes en lippenbalsems maar een zonnebril toe. Die zorgt er namelijk voor dat de koude lucht niet direct op je ogen slaat en je ogen minder droog zijn.

Uv-straling is er ook in het najaar en voorjaar

De zon schijnt écht niet alleen in de zomer (ook al denk je soms van wel!). Uv-straling is iets dat geen seizoenen kent. Het is een beetje zoals de verzorging van je huid. Als je netjes de beauty regeltjes volgt, smeer je dagelijks een dagcrème met SPF. Waarom zo lief zijn voor je huid, maar niet voor je ogen? Een gepolariseerde zonnebril is voor je ogen wat de dagcrème met SPF is voor je huid. Het is daarom heel belangrijk écht een goede uit te zoeken. Bij Pearle krijg je deskundig advies over welke het beste voor je is. Zo zorg je ervoor dat je ogen optimaal beschermd zijn tegen uv-licht.

Veilig in het verkeer

Tijdens het autorijden is goed zicht natuurlijk super belangrijk. Zonder goed zicht voelt rijden niet altijd even veilig. Soms word je ineens verrast door felle weerspiegelingen en zou je willen dat er een zonnebril in de auto ligt. Rijden met een laagstaande zon, wat vooral in het najaar veel voorkomt, is gevaarlijker dan je misschien denkt. Het zorgt zelfs voor 20% meer ongelukken! Daarom is het een must dat je goed voorbereid en zo veilig mogelijk de weg op gaat. Een gepolariseerde zonnebril helpt daar heel goed bij, doordat het een groot deel van de onverwachte schitteringen of verblinding door laagstaande zon vermindert.

Hoofdpijn – no thanks!

Je kent het wel: het licht is fel en je knijpt met je ogen. Juist ook bij de zon die ineens achter de wolken vandaan komt. Aan die automatische reactie kun je niks doen, maar je kunt het wel voorkomen met een zonnebril. Dat wil je, want dat knijpen met je ogen is een no go. Je kunt er namelijk flink hoofdpijn van krijgen. Niet alleen door het fronsen, maar sowieso omdat er bij fel licht veel inspanning van je ogen vereist wordt. Daarbij komt nog dat glazen met een te lage of hoge sterkte (of nog helemaal geen sterkte terwijl je dat wel nodig hebt) voor hoofdpijn kunnen zorgen. En laten we de rimpeltjes niet vergeten. De huid rondom je ogen is heel erg dun, dus door veel te knijpen liggen rimpels op de loer. Wist jij dat een oogmeting gratis is bij Pearle? Laat bij twijfel dus altijd even je ogen testen, wie weet heb jij wel een zonnebril op sterkte nodig. Je profiteert daar nu van 30% korting op zonneglazen op sterkte.

Wat dacht je van wintersport?

Zomervakantie is niet de enige vakantie in het jaar! Wat dacht je van wintersport? De zonnebril die je voor wintersport nodig hebt is heel anders dan je zomerse sunnies. De witte sneeuw kan heel verblindend zijn en jij wilt juist degene zijn die verblindend is!

See Also
drag queen

Een zonnebril maakt je look af

Een prachtige zonnebril maakt niet alleen op de skipiste je look af, maar ook bij je herfst- of winteroutfits. Er zijn zoveel mooie monturen om uit te kiezen, ook met gepolariseerde glazen. Van retro tot statement sunnies, een zonnebril is een ideaal accessoire. Een nacht slecht geslapen of geen zin om je op te maken? Zet je bril op en voila, niemand die het merkt!

Het wordt dus tijd dat je niet alleen een zonnebril gaat dragen in de zomer, maar in álle seizoenen. Die laagstaande zon die zo verblindend is, wil je voorkomen! Zorg wel dat je een goede (gepolariseerde) uitkiest, zodat je ook echt van de bovenstaande voordelen gaat profiteren. Bij Pearle kun je terecht voor gepolariseerde zonnebrillen met en zonder sterkte. Kies er een uit die je mooi vindt en pas hem online of in de winkel, of plan eerst een afspraak in voor een gratis oogmeting.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pearle Opticiens.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top