Waarom alles gebeurt met een reden

reden

Vaak als iets niet helemaal ging zoals je gehoopt had, kom je er later achter dat het maar goed was dat het toen gebeurde. Je werd bijvoorbeeld niet aangenomen, maar vond een paar maanden later je droomjob. Het kan dus goed zijn dat alles gebeurt met een reden. Of dat waar is of niet, weet niemand, maar er zijn wel wat redenen om het te geloven.

Alles gebeurt met een reden om je voor te bereiden op de toekomst

We zullen allemaal tegenslagen meemaken. De ene keer is de reden dat iets niet goed ging duidelijker dan de andere keer. Maar 1 ding weten we zeker, het maakt je altijd sterker. Sterker voor de toekomst, waarin je gegarandeerd weer een tegenslag zult meemaken. Dit is namelijk iets waar je je hele leven mee zult moeten dealen. Maar elke keer dat jij sterker wordt, zal de tegenslag minder zwaar voelen.

De reden dat we fouten mogen maken is dat we ervan leren

Fouten maken mag. Sterker nog, het moet. Hier leer je namelijk van. Eigenlijk leren we de hele dag door. Wat je leert maakt jou tot de persoon die je bent. Door fouten te maken leer je hoe het niet moet en daarmee ook hoe het juist wel zou kunnen. Het zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en blijft groeien.

Alles gebeurt met een reden om je veerkrachtiger te maken

Bij vervelende situaties voel je je altijd even neerslachtig en misschien wel onzeker. Als het goed is, is dit maar van korte duur. Het is namelijk niet wie je bent, maar slechts hoe je je even voelt. Door dit te beseffen, zul je er snel weer bovenop komen. Hoe vaker dit voorkomt hoe beter je de keer erna ermee omgaat. Je wordt steeds flexibeler en veerkrachtiger.

See Also

De reden dat er nare dingen gebeuren is dat we empathischer worden

Pas wanneer je zelf nare dingen meemaakt, kun je je goed inleven in anderen. Je wordt hierdoor een veel fijnere gesprekspartner en kunt anderen adviseren vanuit jouw eigen ervaringen. Je kunt hierdoor ook veel meer begrip voor een ander opbrengen. Tuurlijk kunnen we ons allemaal inbeelden hoe heftig het is om een dierbare te verliezen. Maar pas wanneer je dit echt hebt meegemaakt, zul je begrijpen wat er in iemand omgaat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top