Now Reading
Vrijgezel? Dit is misschien wel dé reden

Vrijgezel? Dit is misschien wel dé reden

Waarom jij nog steeds vrijgezel bent

“Ik snap echt niet dat jij nog vrijgezel bent” 

Hoe vaak je dit al niet gehoord hebt. En dit terwijl je er goed uit ziet, leuk bent om mee om te gaan en je leven goed op orde hebt. Eigenlijk is er dus niks mis met je en zouden de mannen voor je in de rij moeten staan 😉 Echter, is niets minder waar en dit is waarom: Je bent te zelfstandig. 

Het klinkt eigenlijk heel logisch. Vrouwen die zelfstandig zijn, voelen niet de noodzaak om een relatie te hebben. Ze kunnen namelijk hun eigen boontjes doppen en hebben niemand anders nodig. De man voelt dit aan en weet niet hoe snel hij moet vluchten. Voor de mannen die dit lezen, lees onze tips om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Omdat je financieel onafhankelijk bent

Je hebt een goede baan en verdient dus prima. Je hebt geen man nodig om jouw eten te betalen of om de kosten mee te delen. Hierdoor draait een relatie meer om het ‘elkaar leuk vinden’ en een stukje gelijkwaardigheid. Indien een van de twee niet voldoende is, zal de relatie niet slagen. Vrouwen die financieel afhankelijker zijn hebben een extra reden om bij een man te blijven en zullen dus meer moeite doen om de relatie te laten slagen. 

Je bent vrijgezel omdat je je eigen keuzes kunt maken

Doordat je gewend bent zelf keuzes te moeten maken, ben je erin gaan geloven dat jouw keuzes de beste zijn en dat er niemand is die dit beter kan dan jijzelf. Daarnaast heb je je familie en een leuke vriendinnengroep, dus als je echt advies wilt, kun je bij hen terecht, hier heb je echt geen man voor nodig. Daarnaast denken mannen vaak anders dan vrouwen, dus zullen ze je sowieso niet begrijpen, toch?

Omdat je mannen onzeker maakt

Je hebt geen man nodig en dat straal je uit. Mannen vinden het fijn wanneer ze het gevoel hebben dat een vrouw deels afhankelijk van hun is. Hier kunnen ze niets aan doen, dit stamt nog uit de oertijd waar de mannen voor het voedsel en het vuur zorgden. Wanneer je uitstraalt dat je geen man nodig hebt, maakt hem dit onzeker. 

See Also
HSP en daten

Je ben vrijgezel omdat je mannen bang maakt

Mannen zijn bang voor afwijzing en door jouw uitstraling, schatten ze de kans van afwijzing te groot in. Ze kiezen dus een andere prooi. 

Omdat je hem de mogelijkheid ontneemt om man te zijn

Mannen willen zich graag mannelijk voelen en dit gevoel komt met name naar boven wanneer ze een vrouw kunnen beschermen en ondersteunen. Doordat jij je te zelfstandig opstelt en moeite hebt je kwetsbaar op te stellen, krijgt een man niet het gevoel dat hij voor je mag zorgen. Hij voelt zich niet voldoende erkend in zijn ‘man zijn’ en zal afhaken.

Komen deze punten je herkenbaar voor? Geen probleem, er is nog hoop voor je, je moet je alleen een beetje aanpassen. Hoeveel moeite is het om je iets afhankelijker op te stellen. Laat hem gewoon een keer betalen, zeg hem hoe veilig jij je bij hem voelt en hoe blij je bent dat zo’n perfecte man precies jou heeft uitgekozen. Okay, het gaat misschien wat tegen je natuur in om zijn ego op te hemelen, maar ach, wat maakt het uit. Deze Kerst zit jij ook gewoon met je +1 aan het kerstdiner. 
En tot die tijd geniet je gewoon van het single leven en alle voordelen. Tip: lees het boek Gewoon Single

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top