Now Reading
Vrijgezel? Geniet van deze 6 voordelen

Vrijgezel? Geniet van deze 6 voordelen

vrijgezel

We willen zeker niet beweren dat vrijgezel zijn fantastisch is en een relatie hebben eigenlijk maar niks. Maar, we vinden wel dat je van je single tijd moet genieten, op welke manier dan ook. En dat kan, want het leven van een vrijgezel biedt veel voordelen.

1. Als vrijgezel bepaal je zelf

Als jij op reis wilt, ga je op reis. En al die punten op je bucketlist kun je gewoon doen zonder overleg. Niemand die zeurt over de rommel die je hebt laten slingeren, of dat je weer laat thuis bent van werk. Niets overleg over waar jij jouw geld aan uitgeeft, of wat je gaat eten. Jij bepaalt alles lekker zelf. Je kunt flirten met wie je wilt en hebt alle seksuele vrijheid.

2. Je leert op jezelf te vertrouwen

Je ontdek hoe je op bepaalde situaties reageert en wat je van bepaalde situaties vindt. Zonder dat je hierbij wordt beïnvloed door een partner. Er is niemand die het voor je opneemt, of die tijdens een vakantie gaat onderhandelen over prijzen. Je moet het allemaal zelf doen en daar leer je enorm veel van. Wanneer dit allemaal lukt, zal het een enorme boost geven aan je zelfvertrouwen.

3. Als vrijgezel ben je bewuster bezig met je gezondheid

Vrijgezellen zijn vaak beter in vorm zijn omdat ze meer sporten dan mensen in een relatie. Maar ook het eten speelt hierin een belangrijke rol. De verleiding om eten te bestellen of een borrelplankje en flesje wijn neer te zetten is veel groter al je samen bent. Want eerlijk is eerlijk, hoe vaak heb jij alleen bij de McDonald’s gezeten? Voelt toch een beetje ongemakkelijk he.

4. Jij bepaalt je eigen geluk

Anderen kunnen hier slechts een bijdrage aan leveren. Het is dus super belangrijk dat je jouw geluk en bevestiging uit jezelf kunt halen en hiervoor niet afhankelijk bent van een partner. Onderzoek toont aan dat mensen die vrijgezel zijn, een rijker sociaal leven hebben, meer psychologische ontwikkelingen doormaken en daardoor meer groeien. Singles zijn meer carrièregericht en staan meer open voor nieuwe ervaringen zowel op het gebied van werk als privé.

See Also
quarantaine

5. Je vriendschappen hebben meer diepgang

Omdat je waarschijnlijk meer tijd hebt én meer waarde hecht aan je vriendschappen, zijn deze diepgaander. We kennen allemaal wel die ene vriendin die alleen iets laat horen als ze vrijgezel is. Zorg dat je niet zo wordt, want vriendschappen zijn minstens zo belangrijk als de band met je partner. Het vinden van een goede balans hierin is key.

6. Je hebt een betere nachtrust

Eerlijk is eerlijk, we vinden het heerlijk om samen naar bed te gaan en wakker te worden. Maar echt goed slapen doen we vaak niet met iemand naast ons.
Als vrijgezel heb je geen last van iemand die naast je ligt te snurken of draaien. En mocht je een keer iemand mee naar huis nemen, kun je deze altijd naar huis sturen als je echt wilt gaan slapen 😉

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top