Now Reading
Voedselverspilling tegengaan en geld besparen?

Voedselverspilling tegengaan en geld besparen?

Elk jaar verspillen we in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten. Dit komt neer op ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken per persoon. 
Het verminderen van voedselverspilling is een van de opties om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarnaast is het ook beter voor je portemonnee. Je kunt namelijk 145 euro op jaarbasis besparen. 

Redenen voor voedselverspilling

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf veel te weinig bezig ben geweest met het milieu en voedselverspilling . Doordat ik alleen woon, heb ik vaak teveel eten in huis dat weggegooid wordt. Bijna alle verpakkingen in de supermarkt zijn voor minimaal 2 personen en ik ben geen grote eter ben. Daarom kookte ik altijd een pan vol. De extra porties vroor ik in, voor als ik laat thuis was of geen zin had om te koken. Maar eerlijk is eerlijk, het eten wordt er niet lekkerder op en er gaan  bepaalde vitaminen verloren tijdens het ontdooien.
Ook plan ik vaak last minute een etentje, waardoor dat bakje uit de vriezer alsnog in de vuilnisbak belandt.

App tegen voedselverspilling

Een vriendin attendeerde mij laatst op de App ‘Too Good to Go’. De app is opgericht door een club ‘Waste Warriors’ die strijden tegen voedselverspilling. Het concept is heel simpel. Je download de app en kunt direct zien welke ondernemers in jouw buurt zijn aangesloten. Dit varieert van restaurants, tot bakkers en supermarkten. Zij geven aan hoeveel maaltijden ze over hebben, hoe laat je deze kunt ophalen en wat de prijs is. Meestal betaal je ⅓ van de officiële prijs.

Ook voor de ondernemers is het een super interessant concept. Ze hoeven namelijk minder eten weg te gooien, ontmoeten nieuwe klanten en hebben extra inkomsten.  

See Also

Mijn ervaring met de app

Ik gebruik de app nu een aantal weken en ben super enthousiast. Ik ben er ook achter dat als je vlak voor sluitingstijd komt, je meestal extra veel krijgt 😉
Zo had ik laatst voor €4,99 twee volle bakken met sushi en twee bakken met diverse Chinese gerechten. Omdat het vers gemaakt is, kun je het prima 2 dagen in de koelkast bewaren. Normaal krijg ik dit niet op, maar ik had een paar dagen een logé dus dit kwam goed uit. En anders kun je er vast een buurvrouw of vriendin blij mee maken. 

Lees hier meer info over de app.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top