Now Reading
Vier redenen waarom ondernemers vaker single zijn

Vier redenen waarom ondernemers vaker single zijn

ondernemers

Ondernemers zijn 26,3 procent vaker single zijn dan niet ondernemers. Is dit toeval? Wij geloven het niet. Er zijn namelijk genoeg redenen te bedenken waarom dit helemaal niet zo gek is.

Voor ondernemers is het lastiger om hun tijd en aandacht te verdelen

Ondernemers werken over het algemeen niet van 9 tot 5. Dit betekent dus dat ze niet altijd hun avonden en weekenden vrij hebben. Daarnaast komt het werk meestal niet regelmatig. De ene week werk je misschien maar 20 uur, maar de week erna 60. In die drukke week is het lastig om tijd een aandacht vrij te maken voor je partner. Daarnaast komt het werk vaak onvoorspelbaarder. Ineens een spoedklus met een deadline of een grote order waarvoor je alles op alles moet zetten. Helaas heb je als ondernemer vaak niet de optie om ‘nee’ te verkopen, zeker niet in de eerste jaren.

Ondernemers hebben vaker last van stress

De onzekerheid die het ondernemerschap met zich meebrengt, levert vaak stress op. Bij een vast contract, ben je verzekerd van je maandelijkse salaris. Als ondernemer moet je elke maand vechten voor werk en weet je nooit of je het hele jaar inkomen zal hebben.
Deze stress kan er voor zorgen dat je afwezig, ongeduldig, prikkelbaar en moe bent. Tevens kan het de zin in seks sterk verminderen, niet ideaal voor je partner.

Niet iedereen snapt het ondernemerschap

Ondernemers staan op een bepaalde manier in het leven. Het is een bepaalde mentaliteit die niet voor iedereen is weggelegd. Je moet lef hebben, doorzettingsvermogen, veerkrachtig zijn etc. Deze eigenschappen bezit niet iedereen en daarom heeft ook niet iedereen hier begrip voor. Ondernemers zijn vaak sterke persoonlijkheden en niet iedereen kan hiermee omgaan.

See Also
Ondernemer

Je hebt geen tijd om te daten

Het is al lastig om tijd vrij te maken als je een partner hebt. Laat staan om tijd te maken om actief te daten. Door het harde werken ben je in de weekenden vaak moe of moet je nog meer werken. Hierdoor heb je minder tijd voor sociale gelegenheden en kom je niet verder dan een beetje swipen op tinder. Maar als het dan op afspreken aankomt, is het te lastig om iets gepland te krijgen.

Moet je de hoop verliezen? Absoluut niet! Er zijn namelijk genoeg andere ondernemers die ook single zijn. En uiteraard ook genoeg niet ondernemers, die jou wel snappen. En bereid zijn om jou alle ruimte te geven voor het ondernemen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top