Now Reading
Een verzwaringsdeken, de Klaas Vaak voor een goede nachtrust

Een verzwaringsdeken, de Klaas Vaak voor een goede nachtrust

verzwaringsdeken

Ongeveer vier weken geleden ontvingen wij een mooi pakket van Calmzy. Hierin zat de Superior Chill 2-in-1 bundel. Iets later is de Superior Soft duvet cover eraan toegevoegd. Ilonka, van Made.by.HSP, heeft dit pakket getest en zij deelt graag haar ervaringen met iedereen. Is dit een goede toevoeging geweest voor een gezonde nachtrust of heeft zij geen verschil ervaren? Lees het hieronder.

Een verzwaringsdeken activeert het parasympatische zenuwstelsel

Wat houdt een verzwaringsdeken precies in? Een verzwaringsdeken is gevuld met hypo-allergeen glaszand dat zorgt voor het zware gewicht. De deken bestaat uit 120 vierkante vakjes, ieder vakje gevuld met glaszand. Deze zijn met precisie aan elkaar genaaid, door middel van een lasertechniek, zodat er een hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden.
De onderliggende wetenschap bij verzwaringsdekens wordt Diepe Druk Stimulatie genoemd, DPS. Dit alles heeft een positief effect op het lichaam en de gezondheid. Via diepe druk stimulatie schakelt het lichaam over van het sympathische naar het parasympatische zenuwstelsel. Dit is de verandering van het ‘vecht en vlucht’ naar het ‘rust en verteer’ mechanisme. Je wordt kalm en het geeft je een ontspannen gevoel.
De verzwaringsdeken verhoogt de concentratie en focus bij ADHD, autisme en het vermindert angststoornissen. Ook brengt het het serotonine gehalte op peil en wordt de melatonine aanmaak gestimuleerd. Het vermindert de productie van cortisol, het stresshormoon.

Eerste indruk

‘Vol verwachting opende ik de verpakking en heb het deken klaargemaakt voor gebruik. Ten eerste leg je de verzwaringsdeken plat op het bed, doet de rits open en je schuift de cover er overheen. Op elke hoek en in het midden zitten lussen aan de binnenkant zodat het verzwaringsdeken goed op zijn plek blijft zitten tijdens het slapen.

De eerste nacht was het heel erg wennen. Het gaf mij een gevoel alsof iemand mij stevig aan het knuffelen was. Tegelijkertijd voelde het alsof ik net als vroeger tijdens een logeerpartij een slaapzak in was gekropen. De verzwaringsdeken vormt zich om je lichaam heen. Zelf ben ik een hoogsensitief persoon en krijg overdag veel externe prikkels die mijn zenuwstelsel binnensluipen. Ik raak snel overprikkeld en zoek naar een gevoel van geborgenheid tijdens de overprikkeling. Iemand stevig vastpakken helpt in dit geval. Ook heb ik het spastische darm syndroom. De eerste nacht voelde het al heerlijk! Ik heb normaal gesproken altijd veel moeite met inslapen, gemiddeld duurde het een half uur tot een uur. Ik ben snel in slaap gevallen onder de verzwaringsdeken. De volgende ochtend werd ik uitgerust wakker.

See Also
plasticverbruik

Resultaat van de verzwaringsdeken na een aantal weken

Na vier weken testen voel ik mij een stuk energieker, begin ik de dag met een rustig gevoel in mijn hoofd en is mijn spastische darm verminderd qua irritatie. Waar ik normaal altijd minimaal 9 uur slaap nodig had en dan vermoeid wakker werd, heb ik inmiddels genoeg aan maximaal 8 uur slaap. Ik heb allebei de covers geprobeerd. Ik slaap met het raam open in de nacht en vind het nu nog prettig om de Superior soft duvet cover te gebruiken. Hij is heerlijk zacht en warm. Wanneer de temperatuur omhoog gaat is de Superior Chill cover fijner aangezien deze een stuk koeler is. Allebei de covers kun je wassen in de wasmachine op 30 graden zodat je fris de nacht doorkomt.’

Conclusie

Is de Calmzy verzwaringsdeken een aanwinst voor een goede nachtrust? Het antwoord daarop is zeker ja. Door een verbeterde nachtrust kun je de extra energie omzetten om bewuster en efficiënter met de drukke dagen om te gaan. De aankoop van een verzwaringsdeken is een eenmalige duurzame investering en je kunt er jarenlang plezier van beleven!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top