Now Reading
Verliefdheid: zo werkt het bij mannen

Verliefdheid: zo werkt het bij mannen

verliefdheid

Mannen en vrouwen zitten heel anders in elkaar. De manier waarop we verliefd worden en verliefdheid uiten verschilt dan ook. Enorm frustrerend, want wij snappen er soms helemaal niets meer van. Waarom doet hij opeens afstandelijk? Hoezo slaapt hij nog steeds met andere vrouwen? Zit het goed als hij mij voorstelt aan zijn vrienden? Lees snel verder om erachter te komen hoe verliefdheid bij mannen werkt.

Bij mannen staat fysieke aantrekkingskracht op de eerste plaats

Wanneer je aan een man vraagt wat hij zoekt in een vrouw, komt hij aanzetten met uiterlijke kenmerken. Ze moet blond haar hebben, mooie ogen, goed figuur etc. Wij vrouwen vinden uiterlijk ook belangrijk, maar dit komt niet op de eerste plaats. Wij zijn op zoek naar bepaalde eigenschappen. Verbaas je er dus niet over dat een man de helft niet onthoudt van wat je zegt. Hij is verblindt door je schoonheid 😉
Pas als hij overtuigd is van jouw fysieke aantrekkingskracht, gaat hij verder kijken. Dit is dan ook de reden dat mannen vaak sneller seks willen. Als dit tegenvalt, haken ze af.

Mannen laten verliefdheid pas toe als ze jaloers worden

Als wij een man leuk vinden, schuiven we dat meestal niet onder stoelen of banken. Hij weet het dus ook meteen. Je appt hem continue en houdt tijd vrij voor het geval hij wilt afspreken. Hij weet dat jij hem wilt en dit schrikt hem af. Pas op het moment dat hij niet meer het gevoel heeft dat hij je ‘bezit’, heb je echt zijn aandacht. Hij wordt namelijk jaloers en beseft dan pas dat hij jou ook wilt. Hij laat dan pas zijn verliefdheid toe.
Dit betekent niet dat je voor zijn neus met zijn beste vriend moet zoenen. Of hem in geuren en kleuren moet vertellen hoe je date met een ander was. Maar het is prima om hem te laten beseffen dat niet alles om hem draait. Klets gezellig met een andere man in de kroeg als hij er ook is. Of geef een keer aan dat je andere plannen hebt, wanneer hij wilt afspreken.

Verliefdheid gaat over gevoel en mannen luisteren liever naar hun verstand

Mannen kiezen er vaak voor om dingen rationeel te benaderen in plaats van emotioneel. Bij verliefdheid, is dit echter lastig. Hier komt dan toch emotie om de hoek kijken en hij weet niet goed hoe hij hier mee om moet gaan. Laat staan dat hij er met jou over gaat praten. Verwacht dit dan ook niet van hem. Laat hem door deze fase heen gaan en als hij jou echt leuk genoeg vindt, dan komt hij wel.

See Also
verjaardagscadeau

Onze boekentips

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus
Act Like a Lady, Think Like a Man

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top