Now Reading
Van onbewust naar bewust leven

Van onbewust naar bewust leven

bewust

Je loopt over straat, stapt de boekenwinkel in en je oog valt op een boek, woord, quote of foto. Wat je leest, ziet en hoort is exact waar je de hele week al aan dacht. Én precies wat je nodig had. Je voelt je verwonderd en denkt “ahaaa, dat is het!” Maar gebeurt dit alles bewust of onbewust?

Even voorstellen

Hi, ik ben Milou. Angst voor oordelen en meningen van anderen heb ik lang gekend. Hierdoor deed ik lang wat anderen deden en uitte ik niet wat ik ergens zelf van vond; ik stelde me vaak volgzaam op en leefde vooral vanuit angst en vanuit mijn hoofd.
Maar ik heb opnieuw leren luisteren naar mijn intuïtie en durf er weer op te vertrouwen dat deze mij de weg wijst naar daar waar ik mag zijn. In plaats van het volgen van anderen, neem ik zelf de leiding en volg ik wat ik het liefste, diep van binnen, wil. Hier help ik ook anderen bij met mijn praktijk Lukkie en mijn Instagram.

Ons onderbewustzijn heeft invloed op ons dagelijks leven

Toen ik het boek “Het regent geluk” las, besefte ik nog meer dat de wereld continu in communicatie is met ons en andersom wij met “hem”. Iedere dag zit vol met synchroniciteit, toevalligheden én triggers. De wereld om ons heen geeft weer hoe het, (onbewust) diep van binnen met ons gaat.
Beelden, woorden en gebeurtenissen, ze zijn een spiegel van onszelf. Een spiegel van onze diepe verlangens, behoeften en dromen en tegelijkertijd van overtuigingen, pijnen en angsten die in ons leven.

Onze automatische gedachten en ons onderbewustzijn invloed hebben op ons dagelijks leven. Op hoe we ons voelen, wat we ervaren én spiegelt ons waar we behoefte aan hebben. Doordat we vaak zo druk bezig zijn, nemen we veel van wat er in ons dagelijks leven gebeurd niet (helemaal) in ons op. Terwijl het ons juist heel veel kan brengen.

Een aantal situaties die niet bewust gebeuren

• Je denkt “oh damn, ik kom echt te laat” en ja hoor: stoplicht op rood, degene voor je in de auto rijdt ineens heel traag, je kan geen parkeerplek vinden, “uhm sorry jongens, ben iets later, ik kom eraan!” Hoe vaak is het jou gebeurd?

• Midden in een gesprek merk je ineens dat er een gevoelige snaar wordt geraakt; je voelt een brok in je keel, wordt boos of schiet in een ongemakkelijke lach. Een teken dat er iets wordt getriggerd in onszelf, waar we ons vaak helemaal niet bewust van zijn.

• Als je kinderen hebt of met ze werkt, herken je waarschijnlijk ook de dagen waarop je enorm wordt uitgedaagd. Dagen dat het lijkt alsof ze express zitten te treiteren. Vaak zijn we geneigd naar de ander te wijzen, “doe niet zo irritant, stop daar eens mee”, terwijl we 9 van de 10 keer (vooral door kinderen met hun fijngevoeligheid) worden gespiegeld op iets wat we zelf onbewust uitzenden.

See Also

Wordt bewust van jouw onderbewustzijn

Hoe zou het zijn je meer bewust te zijn van jouw onderbewustzijn? Van jouw eigen invloed op een situatie? En om aan jezelf te vragen wat de situatie je nu zegt, leert of heeft laten zien? Vragen die jou hierbij kunnen helpen zijn:

– Welke overtuiging of gedachte heb ik? Helpt die me?
– Zit er een kern van waarheid in wat de ander zegt die ik liever (nog) niet zie/hoor?
– Wat heb ik nu nodig? Waar heb ik behoefte aan?

Bewust worden, stilstaan en een moment nemen voor jezelf, brengt meer dan je denkt. Soms komen daar verdriet, pijn en tranen bij naar voren. Probeer hierbij altijd te onthouden: na regen volgt zonneschijn

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top