Now Reading
Waarom op vakantie gaan super belangrijk is

Waarom op vakantie gaan super belangrijk is

Lekker eten, mooi weer, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen. Genoeg redenen om op vakantie te gaan. Daarnaast is het ook nog eens gezond.

Je neemt vitamine D op

Vitamine D zorgt ervoor dat je je minder moe voelt. Tevens verhoogt het de weerstand en zul je dus minder vatbaar zijn voor een griepje. Helaas is het lastig om deze vitamine uit voedsel te halen, dus ben je al snel afhankelijk van vitamine pillen. Ook infra rood kan hierbij helpen, mja hoeveel mensen hebben een infra rood sauna in hun huis staan? Lekker in de buitenlucht zijn en in de zon zitten is het beste middel. 

Je komt tot rust tijdens een vakantie

Je hoeft niets! Niet op tijd naar je werk, niet sporten en je hoeft al zeker niet op tijd naar bed. Al je verplichtingen kun je even helemaal loslaten en je doet alleen waar je zelf zin in hebt. Geen planning waar je je aan moet houden, maar per dag bekijken waar je zin in hebt. Je ontspant hierdoor volledig, waardoor je lichaam tot rust komt en tijd heeft om op te laden. Tip: gooi die werkmail van je telefoon af. Zo voorkom je dat je toch op de hoogte wilt blijven en met werk bezig bent. 

Je krijgt extra lichaamsbeweging

Misschien heb je het niet eens door, maar vaak beweeg je veel meer op vakantie. Je loopt al snel veel meer dan je denkt, Naar het strand, door de dorpjes, een mooie hike of een kroegentocht. Maar ook een fiets huren of zwemmen verbrand de zeker calorieën, zeker wanneer het warm is. Heb je gelijk een excuus om die grote ijscoupe naar binnen te werken zonder je schuldig te voelen. 

Je hebt meer quality time tijdens een vakantie

In de waan van de week, leven jij en je partner of je vrienden steeds meer langs elkaar heen. iedereen is druk en wat tijd met elkaar doorbrengen moet vaak al weken van tevoren gepland worden. Op vakantie hoef je niks en heb je dus alle tijd om echt even samen te zijn. Laat zo nu en dan ook die telefoon in het hotel achter, zodat je echt samen op pad bent. Je merkt het echt niet als je misloopt dat je buurvrouw een nieuwe kat heeft en die ene collega sushi heeft gegeten. Het instagram leven gaat ook wel door zonder jou. 

Je doet nieuwe inspiratie op

Doordat je je hoofd helemaal leeg kan maken, is er weer ruimte voor nieuwe zaken. Misschien vind je eindelijk de inspiratie voor dat boek dat je al jaren wilt schrijven, of juist wilt lezen. Of ontdek je een nieuwe hobby? Of misschien vind je de taal zo mooi, dat je in Nederland begint aan een talencursus?

See Also
koffie

Je bepaalt zelf wat je doet gedurende de vakantie

Op het werk verliezen we steeds meer het gevoel van autonomie. Deadlines, flexplekken, controle, het werkt allemaal niet mee en het verlies aan autonomie kan lichamelijke gevolgen hebben. Op vakantie kun je alle loslaten en heb je de touwtjes weer helemaal zelf in handen. 

Genoeg reden om je vakantiedagen te checken en je koffer te pakken toch? Nog niet overtuigd, lees dan zeker dit boek: Wie (niet) reist is gek.

Benieuwd naar onze favoriete bestemmingen? Lees dan onze blog over Azië: Redenen waarom Azië één van onze favoriete vakantiebestemmingen is.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top