Now Reading
Thuiswerken: de voordelen op een rijtje

Thuiswerken: de voordelen op een rijtje

thuiswerken

Thuiswerken, we doen het meer dan ooit. Gelukkig zitten er ook best wat voordelen aan. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: minder afleiding door collega’s

Je kent het wel, je hebt een blok gepland om even geconcentreerd ergens aan te werken. Dan komt je naaste collega binnen die perse wilt vertellen hoe haar avond was. Tot in detail krijg je te horen, wat ze heeft gegeten. Wat ze op tv heeft gezien en wat haar kleine van 6 maanden allemaal al kan.
Als zij eindelijk klaar is komt een andere collega die echt even die mop met je moet delen. De volgende die allemaal to do’s bij je neerlegt. En weer een ander die een meeting heeft gemist en echt even bijgepraat moet worden.
Een uur later kun je eindelijk beginnen aan hetgeen dat je wilde doen.. Of toch niet? En begint de hele riedel weer opnieuw?
Tijdens het thuiswerken, kies je er zelf voor of je je mail de hele dag open laat staan. Of je bereikbaar bent op chatprogramma’s en of je zin hebt in de small talk.

Voordeel 2: tijdens thuiswerken hoef je er niet op je best uit te zien

Je komt uit bed, sprint onder de douche, poetst je tanden en bent klaar. Heerlijk dat je die make-up in het kastje kunt laten staan. En die stijltang hoef je voorlopig ook niet te gebruiken. Je huid en haar hebben dus alle tijd om helemaal tot rust te komen.
Daarnaast kun je gewoon lekker die joggingbroek en wijde trui aantrekken. Niemand die je zit, dus comfort is prio 1.

Voordeel 3: met thuiswerken bespaar je reistijd

Een groot deel van Nederland is dagelijks minimaal een uur kwijt aan reistijd. Besef je eens wat je allemaal kunt doen met een extra uur vrije tijd:
– sporten
– een aflevering van je favoriete serie kijken
– een bananencake bakken
– YouTube filmpjes kijken
– een nieuwe hobby starten

See Also

Voordeel 4: pakketjes laten bezorgen

Zo vervelend altijd om iets online te bestellen. Je moet het bij een afhaalpunt ophalen. Zit je weer met een enorme doos op de fiets. Of je moet voor de 10e keer bij de buren aanbellen die het pakketje voor je hebben aangenomen. Of je moet zelfs vrij regelen en thuis wachten tot ze het komen brengen, omdat je moet tekenen. Super fijn met een bezorgblok van 4 uur. Door thuiswerken is dit probleem direct opgelost.

Voordeel 5: door thuiswerken bespaar je geld op eten

Al die bezoekjes aan de Starbucks op het station. Die lekkere broodjes uit de kantine. Of wat dacht je van alle borrels op vrijdagmiddag? Doordat je thuis zit en gewoon je boodschappen in huis haalt, bespaar je veel geld. Betekent natuurlijk niet dat je dit geld niet direct uitgeeft tijdens het online shoppen van kleding 😉

Scroll To Top