Now Reading
Welke taal van de liefde spreek jij?

Welke taal van de liefde spreek jij?

taal van de liefde

We hebben allemaal behoefte aan liefde en geven deze ook. Toch verschilt het per persoon heel erg op welke manier we dit doen. Lees snel verder om te ontdekken welke taal van de liefde jij spreekt én welke taal jouw partner spreekt. Je zult elkaar dan beter begrijpen en meer diepgang kunnen even aan jouw relatie.

Het geven van het beste deel van onze tijd

Bij deze taal van de liefde draait het om quality time. Wanneer je deze taal spreekt, vind je het belangrijk om zijn aandacht te krijgen. Je wilt dat hij op jou focust, tijd voor je vrij maakt en samen met jou dingen doet. En dan niet samen naar de bouwmarkt of naar de supermarkt gaan. Maar iets doen wat jij leuk vindt.

Bemoedigende woorden

Hierbij gaat het om verbale complimentjes en woorden van waardering. Je doet je best om je mooi op te maken en een sexy jurkje aan te trekken voor jullie date. Maar als hij niet zegt hoe mooi je eruit ziet, heb je het gevoel dat hij de moeite die je gedaan hebt, niet waardeert. Heeft deze taal van de liefde jouw voorkeur, dan heb je zijn complimentjes en aanmoediging nodig ter motivatie.

Cadeaus ontvangen als taal van de liefde

Voor jou is iets tastbaars wat de liefde uit erg belangrijk. Jij ziet een cadeau dan ook als symbool van de liefde. Het bedrag van het cadeau is hierin ook nog belangrijk. Het moet in ieder geval in verhouding staan met zijn financiële vermogen. Als jouw partner een bovengemiddeld inkomen heeft en hij komt aanzetten met een bosje tulpen, word jij niet blij.

Hulpvaardigheid

Je hecht er heel veel waarde aan als jouw partner dingen voor jou doet. Denk bijvoorbeeld aan de vuilniszakken buiten zetten, de vaatwasser inruimen, of de zwaardere klusjes in huis. Let er hierbij wel op dat je hulp vraagt en niet gaat eisen. Dat kan een averechts effect hebben en ervoor zorgen dat jouw partner niets meer voor je wilt doen. Het gaat dan ook niet meer om liefde.

See Also

Taal van de liefde in de vorm van lichamelijke aanraking

Lichamelijke aanraking is een vorm van communicatie in emotionele liefde. Je vind het heerlijk om hand in hand te lopen. Een kus te krijgen als je thuis komt of die knuffel als je een zware dag hebt gehad. Wel is het belangrijk dat het op jouw moment gebeurt. Het is niet zo dat als je partner zin heeft in seks, jij dit ook altijd hebt.

Lees meer blogs over relaties:
Samenwonen: 6 tekenen dat het wel goed zit
Zó overleeft jouw relatie een quarantaine
Dit zijn de vijf talen van de liefde

Scroll To Top