Now Reading
Stomen: waarom de kooktechniek zo populair is

Stomen: waarom de kooktechniek zo populair is

Gebruik jij deze kooktechniek al? In Azië is het erg populair en dat is niet zomaar! Je kunt veel meer gerechten stomen dan je in de eerste instantie denkt. Je kunt denken aan groenten, vis, rijst, vlees of schaal- en schelpdieren.

1. Stomen is makkelijk

Omdat de stoom circuleert rondom je eten, hoef je niet te draaien en is je gerecht evenredig gaar. Ook voor een kok met twee linkerhanden is stomen dus super geschikt. Verder is de techniek ook ‘lief’ voor je gerecht, waardoor het vooral goed is voor breekbare en tere ingrediënten. Doordat je het niet te veel aan hoeft te raken blijft je gerecht heel en breekt het niet in stukjes.

2. Gestoomd eten is lekker

Het voordeel van stomen is dat de temperatuur van de stoom onder de 100 graden Celsius blijft. Daarom droogt het eten niet uit, wat in de pan of oven wel het geval kan zijn. Het gerecht blijft lekker sappig en mals. Daarbij is het heel veelzijdig en kun je de lekkerste gerechten maken.

3. Stomen is gezonder

Het fijne is dat het een gezonde manier van eten bereiden is. De grootste twee redenen zijn dat er geen vet wordt gebruikt én dat er weinig mineralen en voedingsstoffen verloren gaan. Bij het koken van bijvoorbeeld groenten gaat 20 tot 25 procent van mineralen en voedingsstoffen verloren. Bij stomen behoud je deze belangrijke stoffen.

See Also
sportvasten dag 4

Stomen is dus een kooktechniek die je zeker eens uit moet proberen. Wij bij de redactie zijn in ieder geval overtuigd en gaan er snel mee aan de slag. Binnenkort kun je dan ook onze favoriete stoom-recepten lezen! Keep you posted!

Lees ook onze blog met nog meer redenen om naar Azië te gaan: Azië: waarom dit onze favoriete vakantiebestemming is

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top