Now Reading
Sportvasten: van suiker- naar vetverbranding

Sportvasten: van suiker- naar vetverbranding

sportvasten

In 10 dagen de switch maken van suiker- naar vetverbranding. En dan niet alleen voor de korte termijn. Er zijn veel diëten waarbij je jezelf voor een aantal dagen uithongert en super blij bent dat je 4 kilo kwijt bent. Helaas komen deze kilo’s er meestal binnen no-time weer aan.
Bij sportvasten gaat het dan ook niet echt om een dieet, maar om een trainingsmethode. De resultaten schijnen veelbelovend te zijn, dus dit wilden we uiteraard zelf ook wel een keer ervaren. In deze blog alle informatie over sportvasten, wat wij via Fittergy doen. Komende 10 dagen zullen we een dagboek bijhouden om te laten weten hoe het ons is verlopen.

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een combinatie van sporten en vasten. Doordat je voedingsinname wordt beperkt tot met name groente, sapjes en supplementen, neemt de suikervoorraad af. Hierdoor wordt je lichaam gedwongen om de vetreserves aan te spreken en hier de energie uit te halen. Tijdens het sportvasten moet je elke dag sporten, waardoor de vetreserves zullen verbranden. De switch die je maakt van suiker- naar vetverbranding wordt ‘metabolic switch’ genoemd.

Hoe werkt sportvasten?

Het sportvasten duurt 10 dagen. Je begint met 3 afbouwdagen, waarin je voornamelijk groente en fruit eet. De 2e fase is het vasten. Tijdens deze 3 dagen mag je alleen maar sapjes drinken. De laatste fase duurt 4 dagen en daarin bouw je op. Tijdens alle dagen vul je aan met supplementen, zodat je geen tekort krijgt aan vitaminen en mineralen. 

METABOLIC SWITCH
Deze superjuice is het basissupplement, dat onder andere een aminozurencomplex met polyfenolen bevat. Polyfenolen zijn fruitextracten met een sterke antioxidant functie. Ze ondersteunen, samen met de aminozuren, de switch van suiker- naar vetverbranding en maken de kuur gemakkelijker vol te houden.

CALMAGZINK
Tijdens het vasten sport je intensiever dan je gewend bent, waardoor je spieren en botten extra calcium, magnesium en zink verbruiken.

OMEGA HEALTH 60% MET CHOLINE
Dit supplement bevat extra onverzadigde visolie met een hoog gehalte EPA en DHA. Deze twee essentiële vetzuren dragen bij aan een gezond hart en de instandhouding van een normale bloeddruk. DHA is bovendien een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Zo blijf je gefocust tijdens het Sportvasten! De unieke toevoeging van choline ondersteunt je vetverbranding.

SPORTVASTEN MULTI VROUW
Een multivitaminen- en mineralencomplex, dat tekorten in je lichaam helpt voorkomen. Deze Multi is specifiek afgestemd op de behoeften van de vrouw. Daarnaast ondersteunt het de spieren, het immuunsysteem en zorgt het voor meer energie.

Wat kost sportvasten?

De kosten zijn met name afhankelijk van de hoeveelheid aan begeleiding die je nodig hebt. Indien je basisconditie goed is en je regelmatig sport, kun je direct starten met de 10-daagse. Anders moet je eerst nog een “Prepare for The Switch” doen. Daarnaast hangt het er vanaf of je het traject alleen wilt doen, of met anderen. De kosten variëren hiermee van €249 tot €375.

See Also
veganistisch

Wat voor resultaten kun je verwachten?

Doordat je van suiker- naar vetverbranding gaat, verlies je gewicht en buikomvang. Dit is natuurlijk mooi meegenomen voor die bikini body. Maar de resultaten schijnen veel verder te gaan. De behoefte aan suiker wordt veel minder, waardoor je je veel fitter en energieker zal voelen. Tevens worden hierdoor je sportprestaties beter en herstel je sneller na het sporten.

Na het lezen van veel blogs en ervaringen en de gesprekken met de sportvasten coach, hebben we een heel goed beeld gekregen. Het zal zwaar worden, maar als we de verhalen moeten geloven, is dat het meer dan waard.

Lees een verslag per dag om te weten hoe het ons af is gegaan.
Dag 1
Dag 2

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top