Now Reading
Sportvasten dag 9

Sportvasten dag 9

sportvasten dag 9

De mentale uitdaging is begonnen. Door het opbouwen, kom ik weer aan. Maar minder eten is geen optie. Hoe ga ik hier mee om?

Ik begon de ochtend op de weegschaal en baalde enorm. Waar ik gisteren op hetzelfde gewicht was bleven steken, was ik nu zelfs 0,5 kilo aangekomen. Dit kon toch niet alleen door die paar chipjes komen?! In een lichte paniekaanval appte ik de coach. Gelukkig gaf zij aan dan dit normaal is. Je lichaam moet weer wennen aan het voedsel dat binnenkomt en zal dit in eerste instantie opslaan. Ik moet hier nu dus even niet op focussen. Pas 2 weken na de sportvasten kuur is het juiste moment om te meten wat het heeft gedaan. Ik laat het dus los en blijf me gewoon aan het protocol houden.

Sportvasten dag 9: ontbijt

Ik had best wel honger en wilde vandaag gaan klussen, dus besloot om 10 uur direct te ontbijten. Wederom fruit met yoghurt. Ik ben overgestapt op de soya yoghurt zonder suiker van de Albert Heyn. Veel minder lekker dan de Alpro variant met fruit, maar ook veel minder calorie├źn en suiker.

Lunch

Na het klussen had ik weer honger dus ben om 12.30 direct gaan lunchen. Moest ook een beetje plannen omdat ik in de middag met een vriendin had afgesproken om bij te kletsen en thee te drinken. De lunch was niet erg spannend, maar dit keer mocht ik wel vega kip in de salade doen. Hierdoor vulde het enorm en eigenlijk kreeg ik de pistache noten daarna met moeite weg.   

Sportvasten dag 9: sporten

Omdat ik een beetje haast had en het thuissporten me prime bevalt, heb ik weer een Xcore lesje voor de tv gedaan. Dit wil ik na het sportvasten eigenlijk ook vast blijven houden. Vaak had ik geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan. Maar thuis een half uurtje vrijmaken, lukt altijd wel. Het lesje ging goed, alleen was mijn horloge leeg. Ik kon dus mijn hartslag en verbrande calorie├źn niet meten.

Avondeten

Na een paar mokken thee, had ik niet echt honger toen ik thuis kwam. Heb dus eerst lekker schoongemaakt en opgeruimd en ben pas rond half 8 gaan eten. Vega gehakt, met groente en courgette pasta. Zelf tomatensaus gemaakt, waardoor ik vooral groente at. Dit merkte ik ook wel, want om 9 uur had ik alweer honger.
Ben lekker op tijd op bed gaan liggen en nog even een meditatie gedaan.

Ik merk dat er weer eten binnenkomt en dat mijn lichaam hieraan moet wennen. Wel voel ik dat vooral mijn buik een stuk slanker is geworden. Niet super strak, maar hier ga ik de komende week hard aan werken. Ook kreeg ik verschillende opmerkingen dat mijn gezicht smaller leek. Dus het effect is er zeker.

See Also
sportvasten dag 2

Totale calorie inname: 917
Totaal verbrand: niet gemeten
Gewicht: 60,2
Buikomvang: 85,5 cm

Lees ook het verlag van de andere dagen:
Vandaag gaat het echt beginnen: dag 1
Hoofdpijn, sapjes preppen & samen sporten: dag 2
Alleen maar vloeibaar voedsel: dag 3
Honger, honger, honger: dag 4
De zwaarste dag: dag 5
Eindelijk, de laatste vastendag: dag 6
Yes, ik mag weer eten: dag 7
Sportvasten en carnaval?: dag 8

Of lees meer informatie op de website van Fittergy sportvasten.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top