Now Reading
Skincare routine: verzorgingsproducten voor je ochtendritueel

Skincare routine: verzorgingsproducten voor je ochtendritueel

skincare routine

Bestaat jouw skincare routine uit een douche en een laagje make-up aanbrengen? Dan mis je helaas wat stappen. Wij delen graag de verzorgingsproducten die je in de ochtend nodig hebt voor een schone, zachte en stralende huid. Belangrijkste regel is dat de ochtendroutine voor het beschermen van de huid is.

Skincare routine stap 1: Reinig je gezicht

Voordat je producten gaat aanbrengen, zorg je eerst dat je huid helemaal gereinigd is. Dit kun je onder de douche doen, maar ook gewoon bij de wasbak. Gebruik gewoon kraanwater, of micellair water. Hiermee verwijder je de vuile laag die tijdens het slapen is geproduceerd. En mocht je ook nog geen goede skincare routine voor de avond hebben, verwijder je ook direct de make-up restjes van gisteren.

Vervolgens was je het gezicht met een zeepachtig reinigingsproduct. Hiermee verwijder je de laatste restjes en verzorg je het gezicht.

Stap 2: Breng een toner aan

Eigenlijk hoort deze stap nog een beetje bij het reinigingsproces. Een toner zorgt er namelijk voor dat de allerlaatste, vuile deeltjes verwijderd worden. Daarnaast sluit het de poriën en bereid het de huid voor op de producten die je gaat aanbrengen. Een toner wordt nog te vaak overgeslagen, terwijl het juist een heel belangrijk product is in je skincare routine. Het geeft je huid een echte boost! Een alcoholvrije toner is voor alle huidtypen het beste.

Skincare routine stap 3: serum

Na de reinigingen, volgt het aanbrengen van een serum. Deze zit meestal vol met actieve ingrediënten. Door de lichte textuur trekt het diep in de huid en zorgt voor een glanzend en gezond effect. Het geeft je een jonge gloed en maakt poriën minder zichtbaar.

Stap 4: gebruik een oogcrème

Neem een beetje oogcrème op je vinger en smeer het zachtjes rond en op de oogleden. Hiermee verminder je de eerste rimpels, kraaienpootjes en diepe expressielijnen in de huid rondom je ogen. Hierdoor gaan je ogen weer stralen, zelfs na een slechte nachtrust.

See Also
arganolie

Stap 5: dagcrème

Tijdens de skincare routine in de ochtend breng je een dagcrème aan om je gezicht te verzorgen. Voor elk huidtype is er ook een specifieke dagcrème, dus voor ieder wat wils. Als je een droge huid hebt, kun je eventueel ook nog een olie aanbrengen.

Het lijkt misschien een hele lijst en eigenlijk is dat het ook. Maar je zult snel effect zien, dus het is echt de moeite waard. Na het doorlopen van alle stappen van de skincare routine kun je make-up aanbrengen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top