Now Reading
Samenwonen: 6 tekenen dat het wel goed zit

Samenwonen: 6 tekenen dat het wel goed zit

Samenwonen

Samenwonen is een belangrijke stap in je relatie. Je hebt het al een tijd leuk samen en spendeert eigenlijk al de meeste tijd met elkaar, dus het is een logische stap om bij elkaar in te trekken. Samenwonen is niet altijd even makkelijk, omdat je rekening met iemand anders moet gaan houden. Wij hebben de tekenen op een rijtje gezet dat jullie het samenwonen rocken.

1. Je kunt jezelf zijn bij elkaar

Thuis is de plek waar je helemaal jezelf moet kunnen zijn. Of je nu alleen woont, of toevallig samenwoont met je lover. Dus inclusief je gekke maniertjes en dingen waar je misschien weleens onzeker over bent. Want dat maakt jou wie je bent. Dus als jij als je thuiskomt lekker je huispak aan wilt trekken, make-up eraf wil halen en je haren in een rommelknot wilt doen, laat je vooral niet stoppen door je partner. En als jij het heerlijk vindt om heel vals en heel hard te zingen onder de douche – ga je gang! Als je lover van jou houdt zoals je bent, zal hij het alleen maar leuk aan je vinden.

2. Jullie behouden jullie eigen levens

Samenwonen wil niet zeggen dat je álles samen moet doen. Juist door ieder eigen vrienden en hobby’s te hebben, zorg je dat je relatie gezond blijft. Je kunt ook niet precies hetzelfde leuk vinden, dus blijf ieder lekker je eigen dingen doen. Ga er gezellig op uit met je vriendinnen en wordt niet jaloers als hij een keer met zijn vrienden de stad in duikt. Het is belangrijk elkaar die ruimte te gunnen. Ben je toch snel geneigd jaloers te zijn? Lees hier onze tips hoe je daarmee om kan gaan.

3. Je geniet van samenwonen, maar ook van de momenten in je eentje

Het is helemaal niet gek als je het heerlijk vind als je lover de deur uit is. Me-time is super belangrijk en daar is niet altijd ruimte voor als je samenwoont. Hoeveel je je ook op je gemak voelt als je samen bent, soms is het gewoon lekker om alleen te zijn. Tijd voor jezelf in namelijk geen luxe, maar noodzaak. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat tijd voor jezelf je gelukkiger maakt. Dus geniet van jouw tijd in je eentje. Dus pamper jezelf, mediteer, kijk een echte meidenfilm of lees lekker een boek!

4. Jullie ondernemen samen leuke dingen

Als je samenwoont breng je zoveel tijd met elkaar door, dat het ‘gewoon’ wordt. Om ervoor te zorgen dat jullie relatie niet in die van huisgenoten verandert, is het belangrijk samen dingen te ondernemen. En dan bedoelen we niet naar de supermarkt voor de wekelijkse grote boodschappen, maar dates. Doe moeite voor elkaar om er op jullie best uit te zien en test het nieuwe restaurantje in de buurt uit, doe ergens een drankje en geniet van elkaars gezelschap.

5. Het samenwonen zorgt ervoor dat jullie op elkaar ingespeeld zijn

Samenwonen betekent ook samenwerken. Het huishouden moet namelijk ook gebeuren. Schoonmaken, wassen, strijken, koken en het vuilnis buiten zetten – het hoort er allemaal bij. Nadat je een tijdje samenwoont begin je samen een soort mechanisme te ontwikkelen. Hij wast af, jij droogt. Hij zet het vuilnis buiten, jij haalt de post. Dat gaat niet altijd zonder discussie, maar jullie hebben er wel een eigen manier in gevonden.

See Also
meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

6. Jullie hebben weleens ruzie of discussies

Hé, je zit op elkaars lip. Dan is het echt niet gek als jullie eens in een discussie terecht komen of ruzie met elkaar krijgen. Soms ben je nu eenmaal chagrijnig en kan niemand iets goed doen. En wie is daar dan op je op af te reageren? Je lover! En soms heeft hij gewoon een drukke dag op zijn werk gehad en kan het zijn dat wat jij van hem vraagt nét de druppel is. Het zou eerder gek zijn als het tussen jullie altijd rozengeur en maneschijn is! Dus schrik niet van een ruzietje hier en daar, maar zorg altijd dat je het uitspreekt – je woont namelijk wel bij elkaar in huis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top