Now Reading
Relatieproblemen: hoe de smartphone jouw relatie kan verpesten

Relatieproblemen: hoe de smartphone jouw relatie kan verpesten

Relatieproblemen

In relatietherapie komen verschillende relatieproblemen aan bod. Het onderwerp ‘smartphone verslaving’ wordt steeds populairder. Je kunt namelijk jaloers worden op de telefoon van jouw partner. Benieuwd hoe dit zit? Lees snel verder in de gastblog van Tamara.

Relatieproblemen door de smartphone ontstaan doordat we teveel digitaal leven

Technologie maakt communicatie makkelijk. Je hebt altijd iedereen in de buurt en kunt 24/7 contact maken. Of het nu een appje sturen is, even bellen, of op iemand z’n social profiel kijken. Zelfs wanneer de ander het niet merkt, kunt je contact maken. Het gevaar is dan ook dat fysieke aanwezigheid wordt vervangen door teksten, spraakberichten en snapchats. Zo voelen we steeds minder de behoefte om samen tijd door te brengen. We weten alles al van elkaar en er is minder om over te praten wanneer we elkaar ontmoeten.
En zelfs als we elkaar ontmoeten, krijgt de smarthone nog veel aandacht. Even je mail checken tijdens het eten of delen op Instagram wat je aan het doen bent.

Telefoons werken afleidend en zorgen ervoor dat het onmogelijk wordt om in het huidige moment te leven en echt te genieten. Als gevolg daarvan verliezen we de verbinding met elkaar en missen we belangrijke momenten die we nooit meer terug krijgen.

De smartphone kan intimiteit verstoren

Intimiteit is moeilijk te bereiken of te behouden wanneer de telefoon constant geluid maakt of in het zicht ligt. De constante afleiding zorgt ervoor dat we onze lange gesprekken en diepere conversaties minder serieus nemen. We kunnen op dat moment simpelweg minder goed naar elkaar luisteren en missen daardoor veel belangrijke informatie.

Of wat denk je van een romantisch avondje? Wanneer je continue wordt afgeleid door je telefoon terwijl je aan het knuffelen bent, is de lol er snel vanaf. Je geeft eigenlijk het signaal af aan je partner dat hij minder belangrijk is dan degene die jou appt.

In een relatie draait het om geven en nemen. Niet alleen om jou en jouw likes op een Instagram foto. We leggen teveel nadruk op ons digitale leven en verliezen het zicht op het alledaagse leven!

See Also
verjaardagscadeau

Leef meer in het moment als je relatieproblemen door de smartphone wilt voorkomen

Je hoeft je niet gestrest te voelen als je de telefoon weg legt. Je moet juist opgelucht zijn. Opgelucht omdat je de speciale momenten van het samenzijn nu kunnen koesteren. Opgelucht, omdat je tijd kunt maken voor degene die we wél echt liefheeft. En eerlijk is eerlijk.. is het hebben van een goede relatie niet wat ons écht gelukkig maakt?

Helaas is er al uit verschillende onderzoeken gebleken dat het overmatig gebruik van smartphones kan leiden tot relatieproblemen. Wacht dus niet langer en probeer meer in het moment te leven en stel prioriteiten. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan ook deze blog: Zo kun je in het ‘nu’ leven en meer genieten

Over gastblogger Tamara

Ik ben Tamara van de Laar, coach & relatietherapeut en eigenaar van Venci en Online Zelfhulp. Al van jongs af aan observeerde ik anderen. Ik was dat stille kind dat altijd alles in de gaten hield Op mijn 13e, toen mijn ouders gingen scheiden, begon mijn veilige haventje in duigen te vallen. De ene na de andere nare gebeurtenis volgde en ik moest me staande zien te houden in een turbulente omgeving. Toen ik 19 werd besloot ik anderen te gaan helpen. Ik startte met de 3-jarige opleiding HBO relatietherapie en sindsdien zit ik niet meer stil.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top