Now Reading
Reizen met een camper: waarom dit een must-do is

Reizen met een camper: waarom dit een must-do is

reizen met de camper

Reizen kan op vele manieren. Wacht dacht je van een all-inclusive vakantie waar alles voor je geregeld is? Van hostel naar hostel met een grote backpack op je rug? Met de motor door Schotland?
Maar heb je wel eens gedacht aan reizen met een camper? Onder de ervaren backpackers is dit al helemaal hot. Maar wist je dat het ook erg geschikt is voor een korte vakantie?  

De voordelen van reizen met een camper

Gewend om iedere zoveel dagen je tas in te pakken? Gewend om iedere keer last minute op zoek te gaan naar een beschikbare kamer? Met een camper heb je dat niet meer! Je hebt al je spullen altijd bij de hand. Je hoeft je koffer niet iedere keer weer uit- en in te pakken. Over je vervoer hoef je ook niet na te denken. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden, is dat je de camper ’s middags of ’s avonds ergens parkeert waar je de nacht door mag brengen. Houd er rekening mee dat je niet in ieder land vrij mag parkeren & overnachten, of dat je in sommige landen nog moet betalen voor campings. Hoe luxer, hoe duurder. 

Door met een camper te reizen, is de reis ernaartoe net zo leuk als de bestemming. Je kunt stoppen waar je wilt, even picknicken en genieten van het uitzicht. Je komt in dorpjes waar je anders nooit vannacht gehoord. Zo krijg je veel meer van het land en de cultuur mee. 

Nadelen van reizen met een camper

Natuurlijk heeft het reizen met een camper ook nadelen. Je zit behoorlijk op elkaars lip, dus het kan gebeuren dat je elkaar tegenkomt. Maar dat komt in de beste relaties voor. Daarnaast vergt het wel iedere dag een kleine verbouwing; opruimen, bed uitklappen en opmaken, koffers verplaatsen. Voordat je ’s ochtends bij de kleren kunt, zul je het bed weer op moeten ruimen. Een camper blijft natuurlijk kamperen, dus een toilet en douche heb je niet bij je. 

Waarom je het een keer moet proberen

Reizen met een camper is een totaal nieuwe ervaring. Je zit met zijn tweeën (of meer) de gehele tijd in dezelfde ruimte. Als je onderweg bent, aan het eten bent of slaapt, alles in dezelfde camper. Dat is even wennen, maar heeft ook iets gezelligs. Daarnaast geeft het veel rust. Je hoeft en moet niets. Moe van het rijden, of je komt onderweg iets moois tegen? Gewoon stoppen en daar blijven. Met een auto of bus moet je het eindpunt wel halen, waar je een kamer geboekt hebt. Met een camper heb je veel vrijheid en kun je dus gaan en staan waar je wilt. Dat gevoel van vrijheid wil je een keer meegemaakt hebben!

See Also

Mooie camperroutes

Europa is zeer geschikt voor reizen met de camper. In Noorwegen & Zweden is het toestaan om wild te kamperen en bieden prachtige natuurroutes. Of rijd langs de kust van Frankrijk, waar je stopt om te surfen, wijn te proeven of een kasteel te bezichtigen. De Mediterrane kust, van Spanje tot Italië bied ook prachtige routes. De bergen in, in Oostenrijk & Zwitserland! Maar ook Oost Europa is erg geschikt voor een camper reis; Kroatië, Slovenië en Montenegro. Wil je eens wat anders dan anders? Reis dan door de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen en bereid je voor op een flinke portie cultuur, natuur en ouderwets boeren leven. 

Wil je liever verder weg? Denk dan aan een reis door Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië of Chili, Peru en Bolivia. Check vooraf even wat de beste reisperiode is voor deze bestemming. Een handige site hiervoor is Travellerse.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top