Now Reading
Private Lease: de trend onder vrouwen

Private Lease: de trend onder vrouwen

private lease

Private lease wordt steeds populairder, ook onder vrouwen. Bijna 40% van de vrouwen kiest inmiddels voor deze vorm van autorijden. Ongeveer een kwart hiervan is tussen de 25 en 45 jaar. Maar wat is private lease nu precies en waarom is het zo populair?

Wat is private lease?

Door het rijden middels een private lease contract, leen je als het ware een auto. Het wordt niet jouw bezit, maar je betaalt een vast bedrag per maand om erin te rijden. In dit bedrag worden de meeste kosten inbegrepen. Denk aan reparatie en onderhoud, verzekeringen en pechhulp. Het enige wat je zelf nog betaalt is je brandstof.

Wat zijn de voordelen?

Private lease heeft eigenlijk 2 grote voordelen. Ten eerste is het ideaal wanneer je geen geld hebt om een auto te kopen. In plaats van in één duizenden euro’s op te hoesten, betaal je elke maand een kleiner bedrag.
Daarnaast weet je van tevoren met welke kosten je rekening moet houden. Je komt dus niet voor verassingen te staan bij een APK beurt.

Wat zijn de nadelen?

Afhankelijk van het contract wat je afsluit, zit je er voor een bepaalde periode aan vast. Wanneer je bijvoorbeeld gaat reizen, of een nieuwe baan om de hoek vind, kun je het contract niet tijdelijk of direct stopzetten.
Daarnaast kies je van tevoren voor een aantal kilometers. Wanneer de situatie verandert en je bijvoorbeeld veel meer gaat rijden, moet je extra betalen.
Een laatste nadeel is dat het impact heeft op de hoogte van je hypotheek. Net zoals bij bijvoorbeeld een creditcard, wordt het bedrag dat je kunt lenen verlaagd.

See Also
entertainment

Wat zijn de kosten van private lease?

De kosten hangen van veel variabelen af. Denk hierbij aan het aantal kilometers, de nieuwwaarde van de auto en de looptijd.
Hieronder onze top3 modellen om de keuze uit het ruime aanbod wat makkelijker te maken. Om de precieze prijs te krijgen, kun je het beste gewoon een offerte opvragen. En maak uiteraard eerst even een proefrit voordat je auto aanschaft.


Volkswagen Polo
Vanaf € 289
Bereken jouw prijs


Seat Mii
Vanaf € 209
Bereken jouw prijsSeat Ibiza
Vanaf € 249
Bereken jouw prijs

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top