Now Reading
Zo leer je positiever leven

Zo leer je positiever leven

positiever leven

Er zijn bepaalde dingen die je uit het leven wil halen, zoals positiever leven. Wat houdt dat dan precies in? Positiever leven betekent dat je de dingen ervaart en naar de dingen kijkt in je leven vanuit een positieve blik. Hierdoor creëer je meer positieve gevoelens. Kan je negatieve situaties omdraaien naar iets wat je kan helpen en kan je beter omgaan met negatieve gevoelens. Wie verlangt daar nou niet naar?!

Even voorstellen

Hi, ik ben Charmayne en sta voor kracht, openheid en positieve energie. Met coaching help ik anderen om te groeien in persoonlijke ontwikkeling, een bewustere mindset te creëren en blokkades te doorbreken. ⁠Mijn bijzondere gave? Readings! Tijdens een reading krijg je antwoord op één van de vragen waar je al een langere tijd mee rondloopt. Dit kan het begin van een verandering in jouw leven zijn. Benieuwd geworden? Volg mij op Instagram of neem kijkje op mijn website.

Mijn tips voor een positiever leven

Het is leuk om overal te lezen: ‘’leef positiever!’’, ‘’zo vind je geluk!’’, ‘’zo heb je een gelukkig bestaan door positief te leven’’. Maar wat doe je met al die informatie? Waar het echt omdraait is dat je leert om jouw perspectief op de wereld te veranderen. Je gaat het op een andere manier benaderen dan dat je normaal doet. Dit kan je doen op verschillende manieren die ik graag met je deel.

Probeer van elke situatie te leren

Wanneer een situatie zich voordoet die een negatief gevoel bij je oproept, die je vervelend vindt of waar je voor je gevoel niks mee kan, stel jezelf dan de vraag: ‘’Wat leert deze situatie mij?’’
Makkelijk, maar waar. Elke situatie leert ons wat. Wanneer wij vanuit dit perspectief naar een situatie gaan kijken kunnen we de situatie meer omarmen en het een plek geven. Probeer het maar.

Leg de schuld niet bij een ander

We zijn vaak geneigd om de schuld bij andere mensen te leggen en er niet meer naar om te kijken. De schuld aan iemand anders geven is veel makkelijker dan kijken bij jezelf wat er speelt. Probeer in een volgende argumentatie, discussie of onenigheid jezelf achteraf de vraag te stellen: ‘’Wat maakte dat ik zo reageerde?’’ ‘’Wat triggerde deze persoon bij mij?’’ ‘’Wat vond ik vervelend?’’ Als je jezelf dit soort vragen stelt, leer je jezelf beter kennen en kan je beter verwerken wat er is gebeurd. Je hebt door wat er nou daadwerkelijk gebeurde en je kan het daardoor meer een plek geven. Dit zorgt ervoor dat je perspectief op dit soort gesprekken verandert, omdat je eerst naar jezelf kijkt, voordat je de schuld legt bij de ander.

See Also
onzeker

Positiever leven wordt makkelijker wanneer je bewust in het nu leeft

Wanneer je buiten loopt of ergens naartoe gaat kijk dan eens bewust om je heen. Leef meer in het nu. We zitten vaak op onze telefoon, staren voor ons uit of zitten in ons hoofd. Kijk eens om je heen wat je allemaal ziet en wat voor moois er is. De bloemen die net bloeien, een kindje die blij is of iemand die een ouder persoon ergens mee helpt. Deze kleine dingen zorgen voor een positief gevoel die je kan ervaren gedurende de dag.

Dit zijn slechts een paar manieren die jou hierbij kunnen helpen. Je kunt zelf gaan testen welke voor jou het beste werkt. Onthoud dat het om de kleine dingen gaat die zorgen dat je een positiever leven kan ervaren!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top