Now Reading
Plasticverbruik verminderen in de badkamer doe je zo

Plasticverbruik verminderen in de badkamer doe je zo

plasticverbruik

Een duurzame lifestyle hoeft helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld te zijn. Met kleine aanpassingen kun je al jouw plasticverbruik verminderen en een groot effect maken. Wij zetten een aantal producten die je dagelijks gebruikt in de badkamer op een rijtje met een duurzaam alternatief.

Plasticverbruik is een groot probleem

Jaarlijks gebruiken we ongeveer 165 kilo aan plastic verpakkingen. En de helft van deze verpakkingen wordt maar 1 keer gebruikt. Dit betekent dus dat we per persoon ruim 80 kilo per jaar weggooien. Een groot deel hiervan komt rechtstreeks in de natuur terecht.

De hoeveelheid verpakking kan vaak verminderd worden, maar ook het gebruik van materiaal speelt een belangrijke rol. In plaats van plastic, zijn er veel natuurlijke alternatieven. Denk hierbij aan bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Deze verpakkingen zijn 100% biologisch afbreekbaar en laten dus geen afval achter. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor een duurzame wereld en maken gebruik van deze materialen.

Plasticverbruik verminderen bij doucheproducten

Tijdens het douchen of in bad gebruiken we misschien wel de meeste producten met een plastic verpakking. Denk aan shampoo, conditioner, masker, doucheschuim, badschuim etc. Voor al deze producten zijn er alternatieven waar helemaal geen verpakking om zit. En het aanbod is ruim. Zo is er bijvoorbeeld shampoo voor droog haar, pluizig haar, anti roos, vet haar en droge of gevoelige hoofdhuid. Tevens zijn er handige opbergbakjes, zodat je de producten kunt bewaren of mee kunt nemen op vakantie. Ook deze zijn duurzaam en gemaakt van bijvoorbeeld bamboe of ramie stof.

Duurzame verzorgingsproducten

Ook voor een aantal verzorgingsproducten die je (bijna) dagelijks gebruikt zijn duurzame alternatieven waarmee je plasticverbruik kunt verminderen. Wat dacht je van een bamboe tandenborstel. De verpakking is 100% biologisch afbreekbaar en de tandenborstel zelf tot wel 96%. Je bespaart zo dus heel wat plastic.
Of natuurlijke deodorant met bijvoorbeeld lavendel geur. Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook diervriendelijk. Perfect voor de veganisten onder ons.
Als laatste producten om je make-up te verwijderen, denk aan bamboe wattenstaafjes. De standaard plastic wattenstaafjes lijken misschien nog zoveel kwaad te doen, omdat ze zo klein zijn. Maar dit is juist een product dat veel gevonden wordt in het milieu. En wasbare wattenschijfjes. Per persoon gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per jaar, door over te stappen op deze milieuvriendelijke wasbare wattenschijfjes bespaar je dus erg veel afval. 

See Also

En vergeet niet het gebruik van zonnebrand in de zomer. Zo is de natuurlijke zonnebrand van The Lekker Company een milieuvriendelijk alternatief. En ook nog eens veilig voor de oceaan en koraalriffen. Doordat het geen water bevat, is het bovendien een ideaal maatje om mee te nemen op vakantie.

Dit is slechts een klein deel van de producten die je makkelijk kunt vervangen. Wij zijn heel benieuwd wat jij al doet om plasticgebruik te verminderen en welke alternatieven je gebruikt. Laat het ons weten in de comments of op social.

Scroll To Top