Now Reading
Pijn tijdens het vrijen verminderen met behulp van embodiment

Pijn tijdens het vrijen verminderen met behulp van embodiment

pijn tijdens het vrijen

Heb je wel eens last van pijn tijdens het vrijen? Dan ben je niet de enige! Voor één op de tien vrouwen is penetratie zo pijnlijk dat het onmogelijk is. En één op de drie vrouwen heeft regelmatig last van pijn tijdens het vrijen. Vaak zonder te weten dat het ook anders kan. In dit artikel vertelt seksualiteit- en embodimentcoach Jamie Elise hoe ook jij zonder pijn kunt genieten van seks.  

“Ooit behoorde ik ook tot de grote groep vrouwen die last heeft van pijn tijdens het vrijen. En als je een beetje op mij en de meeste van mijn cliënten lijkt, wil je niets liever dan pijn tijdens het vrijen overwinnen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen. Daar gaan we verandering in brengen!”

Wat veroorzaakt pijn tijdens het vrijen?

Pijn tijdens het vrijen wordt veroorzaakt door de onvrijwillige en onbedoelde verkramping van je bekkenbodemspieren. Deze spieren liggen om je vagina heen en als deze zich aanspannen vernauwt je vagina. Dit maakt penetratie pijnlijk of onmogelijk. Je kunt het vergelijken met het knipperen van je ogen. Dat doe je ook automatisch en zonder erbij na te denken. Je wordt je pas bewust van deze “reflex” wanneer je lenzen in probeert te brengen. Wanneer je dat voor het eerst doet, knijp je automatisch je ogen dicht en gaat het inbrengen lastig. Door bewust te oefenen met het openhouden van je ogen wordt het steeds makkelijker om de lenzen in te brengen. Zo werkt het ook met penetratie en jouw bekkenbodemspieren!

Waarom heeft niet iedere vrouw hier last van?

De onvrijwillige en onbedoelde verkramping van jouw bekkenbodemspieren is het gevolg van een signaal dat wordt afgegeven vanuit het gebied in jouw hersenen dat het “limbisch systeem” heet. Dit gebied in je hersenen reguleert onder andere je gevoelens en emoties.

Eén van deze emoties is angst. Wanneer je last hebt van pijn tijdens het vrijen ben je penetratie ongewild en onbedoeld als gevaarlijk gaan zien. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich afsluit op het moment van penetratie. Ook als je helemaal niet in gevaar bent en niets liever wilt dan fijne seks met jouw persoon!
Deze angst kan natuurlijk het gevolg zijn van een seksueel trauma, maar dat hoeft niet. Iemand met een angst voor spinnen springt ook tien meter in de lucht zodra er een spin in de buurt is, maar hoeft daarvoor niet eerder door een giftige spin te zijn gebeten.

Er is niets mis met je als je last hebt van pijn tijdens het vrijen

Ook niet als je op seksueel gebied nooit iets heftigs mee hebt gemaakt en dus niet kan verklaren waarom je lichaam op het moment van penetratie ineens “op slot” gaat.

Seks is in onze huidige maatschappij overal te zien. Niemand kijkt op van (meerdere) friends with benefits en seks nog vóór de eerste date vinden we hartstikke normaal. Tegelijkertijd heeft niemand het er echt over en dat zorgt voor nogal wat misverstanden. Die zien we overal terug, maar nergens zo goed als in het gebrek aan seksuele voorlichting.

De ‘angst’ voor penetratie kan zijn ontstaan door de manier waarop je met seks bent opgegroeid.

Heb jij ook geleerd dat je “niet zomaar met iedereen het bed in moet duiken?” Dat je een slet bent als je met te veel jongengs zoent? Laat staan als je met ze naar bed gaat… Is jou ook verteld dat je ’s avonds niet alleen door het park moet lopen? Dat je uit moet kijken voor SOA’s en ongewenste zwangerschappen?

We leren jonge meiden alles over de gevaren van seks, maar niets over hoe fijn het ook kan zijn. Hoe mooi, intiem en verbindend. Dat is taboe en daar praten we niet over. Niet zo gek dat zo veel vrouwen rondlopen met een onbewuste ‘angst’ voor seks. Er is je letterlijk van jongs af aan verteld dat het gevaarlijk is!

Het belang van jouw eigen unieke seks script voor een fijne vrijpartij

Voor een fijne seksuele ervaring is niets zo belangrijk als jouw eigen unieke seks script. Deze bestaat uit jouw gedachten en overtuigingen over seks, jouw seksualiteit en uit alles wat je wel en niet fijn vindt.
Gedachten als “doe ik het wel goed?” “Heeft hij het wel naar zijn zin?” En “vindt hij mij hierna nog wel leuk?” zorgen ervoor dat je blokkeert. Dat jouw lichaam zich letterlijk afsluit voor het ‘gevaar’ dat penetratie is.

Als je eerdere ervaringen met penetratie ook nog eens pijnlijk waren, is het niet meer dan logisch dat je op het moment suprême niet kunt ontspannen. Je zit vast in het hamsterwiel dat je brein kan zijn, je lichaam verkramp en de seks is… Pijnlijk of onmogelijk.

See Also
afstandelijk

De rol van embodiment bij het overwinnen van pijn tijdens het vrijen

Embodiment is de bread and butter van mijn coaching. Het is een vorm van geleide bewegingsmeditatie op muziek. Je beweegt op een manier die goed voelt en er niet per se “goed uitziet.” Op die manier verbeter je de verbinding met je lichaam. De plek waar je seksualiteit zich bevindt! Ook helpt het met het oplossen van onbewuste overtuigingen rond seksualiteit die nu jouw seks script kleuren en ervoor zorgen dat je ongewild en onbedoeld je bekkenbodemspieren aanspant op het moment van penetratie.

Seksueel genot is je geboorterecht

En dat gaat niet pas gelden zodra je pijn tijdens het vrijen hebt overwonnen! Als er iets is dat ik voor jou zou willen dan is het wel dat je penetratie gaat zien als een seksuele handeling als elke andere. Als voorspel, naspel, handwerk en orale seks.

Het overwinnen van pijn tijdens het vrijen betekent niet dat je ‘gefixt’ bent, maar dat je jouw seks script kunt vergroten. Dat je penetratie toe kunt voegen omdat het niet langer pijn doet. Het maakt je ook absoluut geen “volledige vrouw.” Dat ben je al.

Ben je nieuwsgierig geworden naar embodiment en kun je niet wachten om het thuis eens te proberen? Klik HIER en ontvang gratis een embodiment les speciaal gemaakt voor het oplossen van onbewuste seksuele blokkades!

Kijk voor meer informatie op www.jamieelise.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top