Now Reading
Overnight heatless curls: zo maak jij de mooiste krullen

Overnight heatless curls: zo maak jij de mooiste krullen

Het maken van overnight heatless curls is een van de grootste trends op het moment. Doordat je geen krultang of andere apparaten gebruikt, maak je krullen op een manier die niet schadelijk voor je haar is. Daar zijn wij natuurlijk enthousiast over én dit moesten we met eigen ogen zien en uittesten. Het is heel makkelijk te doen en het resultaat mag er zeker zijn! Hieronder vertellen we je hoe je heatless curls maakt:

Stap 1: Was je haar

Heatless curls kun je prima maken op net gewassen haar, dus pas dezelfde haarroutine toe zoals je normaal doet. Als dit shampoo, maskertje en conditioner is, doe je dit nu ook. Föhn je haar niet (want: heatless) maar zorg dat je haar handdoekdroog is.

Stap 2: Pak je badjas erbij

Ja, je leest het goed. Om deze krullen te maken heb je een badjas nodig. Het touw van je badjas om precies te zijn. Maak, als dat bij jouw haar kan, eerst een middenscheiding. Haal daarna het touw uit je badjas en leg deze horizontaal op het midden van je hoofd, waarbij je aan beide kanten dezelfde lengte over hebt. Verdeel je haar in 2 helften en maak 1 kant even vast met een elastiek aan het touw.

Stap 3: Begin met het ‘wikkelen’

Als je er inmiddels een beetje gek uitziet, doe je het goed! Dat zie je wel in de tutorial hierboven. Je hebt namelijk een touw horizontaal over je hoofd liggen en aan een kant heb je je haar vast. Nu kun je beginnen met het wikkelen van je haar. Pak de bovenste pluk haar en wikkel die om het touw heen. Dit doe je van voor naar achter óver het touw, zodat je van je gezicht af gaat krullen. Pak er nu een extra pluk bij en wikkel ook die om het touw heen. Let op dat je ook wat plukken van achter pakt, zodat je niet alleen vooraan krullen hebt. Ga zo door tot je achter je oor bent.

Stap 4: Kriskras wikkelen

Als je achter je oor bent, zijn er 2 opties. De eerste optie is om je haar op dezelfde manier te blijven wikkelen, maar dan moet je op het einde 2 knotten maken aan de zijkant van je hoofd zodat het niet loslaat. Aangezien we een goede nachtrust heel belangrijk vinden, adviseren we optie 2. Bij deze optie splits je de helft in 2 en wikkel je je haar kriskras om het touw heen, waardoor je het kan laten hangen tijdens het slapen.

See Also
verzorgd

Stap 5: Repeat!

Nu je één kant gedaan hebt doe je precies hetzelfde aan de andere kant. Let op dat je ongeveer dezelfde dikte aan plukken pakt en net zo strak of los wikkelt als de andere kant – zo zijn je krullen in balans.

Voila! Overnight heatless curls

Het enige wat nu nog overblijft is gaan slapen! De volgende ochtend haal je het los en als het goed is heb je dan een mooie bos krullen! Kam je haar niet, maar spray er wel wat texture spray of droogshampoo op om het wat langer te laten zitten. Ga jij ook proberen overnight heatless curls te maken?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top