Now Reading
Onzeker? Met deze tips barst je snel van het zelfvertrouwen

Onzeker? Met deze tips barst je snel van het zelfvertrouwen

onzeker

We hebben allemaal wel eens zo’n dag waarop we ons onzeker voelen. Dit is helemaal niet erg, als je je maar beseft dat dit gevoel weer wegtrekt. Maar op het moment dat je onzekerheid de overhand krijgt en je zelfvertrouwen minimaal is, wordt het tijd om actie te ondernemen.

Besef dat we allemaal wel eens onzeker zijn

Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat we allemaal wel eens onzeker zijn. Je bent echt niet de enige die het spannend vindt om een presentatie te geven. Je bent ook niet de enige die een eerste date spannend vindt. En je bent zeker niet de enige die twijfelt over dat kilootje te veel. Weet dus dat je niet alleen staat en dat het helemaal niet erg is om onzeker te zijn. Probeer het te relativeren.

Trek je niet teveel aan van anderen

Iedereen die je ontmoet heeft een mening over je. Vaak wordt deze in de eerste paar seconden van de ontmoeting al bepaald. Sommige mensen zullen je een heel leuk persoon vinden. Anderen hebben eigenlijk niet echt iets over je te zeggen. En dan is er de groep mensen die jou niet leuk vinden. Misschien omdat jullie een andere vorm van humor hebben. Of omdat jullie weinig gemeenschappelijks hebben. Maar het kan ook zijn dat iemand jaloers op je is en juist daarom vervelend tegen je doet. Wat de reden ook is, trek je er niet teveel van aan. Dit is totaal geen reden om onzeker te worden. Niet iedereen vind je aardig. Who cares? Focus op degenen die je wel mogen. Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen groeit.

Denk niet te weten wat anderen over je denken

Er zullen maar weinig mensen eerlijk tegen je zeggen dat dat jurkje net te strak zit. Maar waarom denk je dan toch dat al die mensen dat denken? Vaak is het helemaal niet zo, maar zit het in je eigen hoofd. Het is jouw onzekerheid en niet hetgeen wat anderen jouw vertellen. En mocht iemand er wel iets van zeggen, waardeer dan de eerlijkheid en laat het daarbij. Trek je niet teveel aan van wat anderen vinden. En zeker niet van wat jij denkt dat ze vinden.

See Also
gelukkig

Lees meer blogs over zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen vergroten: 6 tips voor een boost
Zelfvertrouwen: jij hebt de controle

Scroll To Top