Now Reading
Ondernemer worden? Deze kwaliteiten heb je nodig

Ondernemer worden? Deze kwaliteiten heb je nodig

Je gaat naar de KvK, kiest een bedrijfsnaam, schrijft je in en bent ondernemer. Het klinkt heel simpel en op papier is dat het ook wel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet alleen een ondernemer op papier bent, maar ook de juiste kwaliteiten bezit om een succesvolle ondernemer te worden in de praktijk?

Ik werkte 6 jaar als zelfstandige, toen ik besloot een aantal jaar voor een baas te willen gaan werken. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met de CEO van een groot mediabureau, raakte ik al snel geïnspireerd. Deze vrouw, ja je leest het goed, vrouw, was niet de oprichter van het bedrijf maar ondernemend was ze zeker en ze wist mij binnen een paar minuten te inspireren.
Haar geheim? Ballen en een hart. Ik geloof er zeker in dat deze 2 waarden je als ondernemer een heel eind kunnen brengen, maar om hier echt iets mee te kunnen, heeft het iets meer toelichting nodig.

Als ondernemer heb je ballen nodig

Er zijn veel slimme vrouwen. Er zijn ook veel vrouwen met geld of met handige contacten. Echter, is het aantal vrouwen dat echt ballen heeft beperkt en hierop kun je het winnen. Het lef hebben om risico’s te nemen,  net dat stapje verder te zetten en jezelf te durven laten zien. Hierbij spelen motivatie en gedrevenheid uiteraard ook een belangrijke rol. Je grijpt iedere mogelijkheid aan om je onderneming succesvoller te maken. Hebt niet alleen het vermogen om kansen te spotten, je hebt ook het lef om die kans te grijpen of zelf te creëren. En je hebt er alle vertrouwen in dat het jou gaat lukken en niets of niemand houd jou tegen.

Praat over je plannen

Wat mij altijd erg geholpen heeft is met veel mensen over je plannen praten. DIt creëert een bepaalde druk want mensen krijgen graag updates en willen weten hoe het ervoor staat. Deze druk zorgt ervoor dat je wilt presteren en dat je ook daadwerkelijke updates hebt. Zij kunnen ervoor zorgen dat je net dat extra beetje lef bij elkaar raapt om stappen te zetten. 

Als ondernemer heb je een hart nodig

Het gevaar van een vrouw met ballen, is dat ze regelrecht op haar einddoel af streeft. Alles en iedereen moet wijken en niets staat haar succes in de weg. Toch kun je het vaak niet alleen en wil je zeker geen mensen tegen je hebben.

Ga op zoek naar de juiste balans tussen ballen en hart

Het is dus van belang dat je de juiste balans weet te vinden en ook je hart laat spreken. Niet alleen omdat je af en toe op je gevoel moet afgaan, met name omdat mensen je het moeten gunnen. Anderen moeten een reden hebben om met jou te willen werken en niet alleen omdat je op papier de beste kandidaat bent. Je moet dus laten zien dat je menselijk bent, dat je oprecht bent en dat je het verdient. Niet alleen omdat je hard werkt, maar omdat je een goed persoon bent. Je wilt je succes met anderen delen, door ze te inspireren, te sponsoren, of simpelweg te verbinden. 

See Also
thuiswerken

Een andere vrouw, die ik niet persoonlijk ken, maar wel enorm waardeer in wat ze heeft bereikt is Annic van Wonderen, oprichtster van ilovefashionnews.nl. Lees ook haar inspirerende boek over Durven, Doen en Doorzetten: Masterclass ondernemen

Als ik zie hoe ver ballen en een hart je kunnen brengen, ben ik ervan overtuigd dat dit de sleutel is tot succes als een ondernemer. De ene keer wat meer ballen, de andere keer wat meer hart, met de juiste balans, kun je alles bereiken.  Besef vooral dat alles niet in één keer goed zal gaan en dat het OK is om fouten te maken. Lees ook onze blog over waarom je fouten moet maken

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top