Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Soms moet er iets ingrijpends gebeuren om je plek te vinden”

Ondernemer aan het woord: “Soms moet er iets ingrijpends gebeuren om je plek te vinden”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Ilonka, founder van I’m Magazine, en kregen antwoord op al jullie vragen.

Even voorstellen

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Ilonka en sinds kort ben ik de trotse founder van I’m Magazine. Ik ben een freelance content creator en schrijf onder andere wekelijks artikelen voor Wendy Online. Daarnaast heb ik ook voor andere magazines geschreven, waaronder voor Miss Modern Magazine. Wat begon met een idee om een boek te schrijven, is nu uitgegroeid tot het opzetten van een eigen online magazine.

Ik ben van nature een ondernemer en ben nieuwsgierig aangelegd

In het verleden heb ik altijd voor werkgevers gewerkt. Ik ben wel ondernemend en nieuwsgierig genoeg om net even wat verder te kijken dan de gemiddelde werknemer. Doordat ik tot driemaal aan toe een burn-out heb ervaren en daardoor telkens mijn baan ben verloren, voelt deze manier van werken prettig. Ik kan mijn eigen tijd indelen, doe alleen maar dingen die ik leuk vind en ervaar geen druk van een werkgever.

Alles is te leren

Het ondernemerschap voelt niet als een uitdaging. Alles is te leren en uit te zoeken als startende ondernemer. Inmiddels heb ik daar echt mijn draai in kunnen vinden. Ik ben een zeer sociaal persoon en heb er geen moeite mee om hulp te vragen waar nodig. Echte blunders heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt. De enige fout die ik in het verleden heb gemaakt is dat wanneer ik voor een magazine een artikel had geschreven, niet van tevoren wist hoe het uiteindelijk gepubliceerd ging worden. De link van het eindresultaat had ik niet aangevraagd waardoor sommige artikelen te veel veranderd waren voor mijn gevoel. Van fouten leer je.

Ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen als ondernemer en schrijftalent

Het meest trots ben ik op mijn doorzettingsvermogen op werkgebied. Wat begon als meerdere autobiografische verhalen schrijven voor verschillende online platforms, is nu uitgegroeid tot een vaste plek voor Wendy Online. Voor veel schrijvers is er geen plek beschikbaar in het vak. Inmiddels heb ik de grote stap gezet om mijn eigen online magazine op te zetten. Als je het niet probeert, weet je ook niet of het ooit gaat lukken! Zonder enige kennis van zaken, ben ik er op een dag gewoon mee begonnen.

See Also
ondernemer

Zonder hoop ben je nergens

Mijn droom is om ooit een eigen glossy magazine uit te brengen. Hoe gaaf zou het zijn om jouw eigen magazine bij de mensen thuis op de keukentafel te zien liggen? De eerste stap die ik hierin wil zetten is het maken van een website, de plannen liggen al klaar. Een website is echt een must voor een online magazine. Wanneer ik iets doe, ga ik er volledig voor. Zodra de website klaar is, ben ik al een stap verder bij mijn droom gekomen.
Daarnaast ga ik voorlopig nog flink wat ervaring opdoen door veel te schrijven. Ik geloof er zeker in dat ooit mijn droom uit gaat komen.

Don’t dream it, just do it!

Heb jij ook iets heftigs meegemaakt in het verleden, ben je daardoor thuis komen te zitten maar wil je graag iets voor jezelf ondernemen? Grijp je kans en ga er gewoon voor. Wat heb je te verliezen? Ik heb tot driemaal aan toe een burn-out ervaren, ben hoogsensitief en heb een periode gedacht dat ik nooit meer zou kunnen werken. Sinds eind December 2019 ben ik begonnen met het schrijven van blogs voor op mijn andere Instagram pagina, Made by HSP. Dit is een Instagram pagina, bedoeld om andere mensen die in aanraking zijn gekomen met hoogsensitiviteit of burn-out, meer informatie te verschaffen en kracht te geven wanneer zij deze twee onderwerpen als een last zien. Zonder een burn-out had ik nooit iets voor mezelf begonnen en dankzij de prachtige aangeboren karaktereigenschap hoogsensitiviteit, luister ik extra naar mijn intuïtie. Inmiddels zie ik allebei als een kracht.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top