Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Je bedrijf is een tool om jouw droomleven te leiden”

Ondernemer aan het woord: “Je bedrijf is een tool om jouw droomleven te leiden”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Romy.

Even voorstellen

Joehoe! Mijn naam is Romy. Ik word bijna 30 (zin in) en woon samen met mijn vriend en hond in Rotterdam. Lekker internationaal gezelschap, mijn vriend komt uit Canada en onze hond uit Turkije. Met mijn bedrijf Like a Badass coach ik vrouwen naar een Badass Business. Een bedrijf waarin ze eindelijk echt doen wat ze belangrijk en leuk vinden en daarmee dikke vette impact maken. Ik zie teveel vrouwen wegkwijnen in banen of zelf gecreëerde gouden kooien, terwijl ze dromen van een ander soort leven. Ik snap dat, maar weet ook: je mag in actie komen voor dat droomleven van je. Met ‘mijn’ badasses vertaal ik die dromen naar een strategische business en praktische acties.

Ik dacht altijd dat ondernemer worden niet voor mij was weggelegd

Onbewust wilde ik altijd al ondernemer worden. Maar om heel eerlijk te zijn dacht ik altijd dat het ondernemerschap niet voor mij was weggelegd. Ik kom niet uit een ondernemersgezin. En ik dacht dat je daar een mega spaarrekening voor nodig had als buffer. Maar al het geld wat ik overhield, gaf ik uit aan reizen.

Door mijn burnout besefte ik dat ik iets anders mocht gaan doen

Ik werkte als consultant in de corporate wereld en wist altijd al: dit is niet voor altijd. Maar wat ik wel wilde.. ik had geen idee. Ik creëerde mijn eigen gouden kooitje: goed salaris, auto, veel vakantiedagen en flexibiliteit. En veel collega’s waren ook vrienden. Maar ik voelde me ook heel vaak opgejaagd, gestresst en ongelukkig. Dat durfde ik niet hardop te zeggen, want halloooo, niks te klagen!

Tot ik paniekaanvallen op de werkvloer kreeg. Ik belandde in een burnout en vanuit daar ben ik eindelijk gaan onderzoeken: wie ben ik, wat vind ik leuk en wat kan ik daarmee? Ik leerde echt autonomie te pakken over mijn leven. En dat je niet af hoeft te zien voor succes. Dat was een enorme eye-opener. Ik mag gewoon doen wat ik leuk vind. Dus dat ben ik gaan doen. Ik heb altijd veel start-ups gecoacht en dat voelde totaal niet als werken. Een business bouwen waarmee je positieve impact maakt, terwijl je ook je dromen waarmaakt is te gek. Dat noem ik een badass business.

Mijn blunders zijn achteraf vooral grappig

Ik heb genoeg dingen meegemaakt die ik als grootste nachtmerrie zag, maar achteraf wel om kan lachen. Trajecten verkocht voor veel te weinig geld. Masterclass gegeven voor 0 kijkers, omdat ik het niet had gepromoot. Van dit soort fouten leer je alleen maar. Het creëert een soort uithoudingsvermogen en dat heb je wel nodig als ondernemer.

See Also
werkgeluk

Ik wil me inzetten om organisaties te supporten waar ik achter sta

Dit doe ik opzich al hoor, maar ik zou dat op termijn een stuk groter willen aanpakken. Mijn tijd en geld doneren aan organisaties die zich inzetten voor wildlife of vluchtelingen problematiek. Ik ben dus best wel een orka dork. Zou bijvoorbeeld super graag op een boot het gedrag van orka’s bestuderen in Patagonië. Dat is echt wel één van mijn grootste dromen.
En natuurlijk nog meer klanten helpen om een slimme business op te bouwen, zodat ze ook hun droomleven waar kunnen maken

Your days decide your year

Durf groots te dromen. Knip die dromen op in haalbare doelen. En neem actie voor je droomleven. En besef ook dat je er niet alleen voor staat. We leven echt in een tijd waarin iedereen denkt “ik kan het ook wel alleen”, maar wat we vergeten is HOE bizar de kracht van samen is. En dan heb ik het over ‘echt samen’ en niet je leven delen op Instagram. Daar lijkt het wel eens of ALLES perfect is. Ik betrap mezelf daar ook nog wel eens op. Maar dat is natuurlijk niet zo en dat is ok.

(Fotograaf: Hannah Rosalie)

Lees meer ondernemer verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top