Ondernemer aan het woord: “Ik help graag anderen”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Tamara, founder van Vencí coaching en relatietherapie en Online Zelfhulp, en kregen antwoord op al jullie vragen.

Even voorstellen

Ik ben Tamara van de Laar, coach en relatietherapeut. Al van jongs af aan observeerde ik anderen. Ik was dat stille kind dat altijd alles in de gaten hield Op mijn 13e, toen mijn ouders gingen scheiden, begon mijn veilige haventje in duigen te vallen. De ene na de andere nare gebeurtenis volgde en ik moest me staande zien te houden in een turbulente omgeving. Toen ik 19 werd besloot ik anderen te gaan helpen. Ik startte met de 3-jarige opleiding HBO relatietherapie en sindsdien zit ik niet meer stil.

De ondernemer in mij kon geen genoegen nemen met een doorsnee baan

De droom om ondernemer te worden, ontstond net voordat ik met mijn eerste studie begon, zo’n 9 jaar geleden. Na wat baantjes hier en daar merkte ik dat ik niet genoeg voldoening haalde uit een doorsnee baan met doorsnee uren en een routine leven. Ik werd er nerveus van, ik had uitdaging nodig!

Van het ene op het andere moment verlegde ik mijn focus. Ik zou anderen de hulp gaan bieden die ik vroeger zelf zo gemist had! Na de opleiding relatietherapie leerde ik verder en behaalde diploma’s voor verschillende cursussen zoals life coach en praktische psychologie. Tussendoor werkte ik aan mijn bedrijf dat Vencí Coaching en Relatietherapie zou gaan heten. 4 jaar geleden stapte ik naar de KvK en een paar weken later ontving ik mijn eerste cliënten. Ik herinner me nog goed hoe nerveus ik was, maar ook hoe trots ik was. I did it!

Ik werd ondernemer op mijn 24e en was bang om niet serieus genomen te worden

De grootste uitdaging van ondernemer zijn is eigenlijk al voorbij. Die uitdaging was namelijk mijn leeftijd. Ik was 24 en was heel erg bang dat ik niet serieus genomen zou worden. Mijn cliënten waren over het algemeen ouder. Gaandeweg leerde ik dat het niet uitmaakt wat je leeftijd is. Ik versta mijn vak goed en dat is wat telt. Maar toch had ik mijn cliënten nodig om die bevestiging te krijgen, ik kon die zekerheid niet uit mezelf halen.

Van fouten maken leer je

Naast mijn werk als coach en relatietherapeut werkte ik 2 jaar lang als freelancer voor Take2 relatiebemiddeling. Het was mijn taak om singles te interviewen die zich in wilde schijven op de website om ze later te koppelen aan de perfecte match. Ik reed een uur lang naar het opgegeven adres in Rotterdam. Belde aan en kreeg te horen dat hij van niets wist en niet opzoek was naar een relatie maar dat ik wel welkom was om een drankje te gaan doen. Ik begreep er niets van totdat ik het adres nog eens controleerde.. Het adres klopte, alleen ik stond in de verkeerde stad.. Den Haag, dat was waar ik zijn moest.. Tegenwoordig check ik het adres altijd dubbel als ik ergens een afspraak heb.

Stoppen met leren zal ik niet snel doen

Na een aantal jaar in Nederland te hebben gewerkt als coach en relatietherapeut emigreerde ik naar Spanje. Sindsdien zet ik mijn werk online voort. Cliënten kunnen nu chatten of beeldbellen. Daarnaast zet ik ook hier in Spanje mijn werk voort. Cliënten kunnen intensieve (relatie)coaching combineren met vakantie. Zo kunnen ze de focus écht even op zichzelf leggen. Op het moment ben ik in opleiding voor NLP Master Practitioner. (een studie naar onze (on)bewuste breinprocessen en ons gedrag. Een krachtige methodiek op het gebied van zelfontwikkeling)

See Also
ambitie

Ik denk dat er altijd iets te leren valt en dat het verkrijgen van nieuwe kennis je echt vooruit kan helpen in het leven. Ik houd me graag bezig. Zo startte ik een paar maanden geleden nog de website www.online-zelfhulp.nl met bijbehorende Instagram pagina. Mensen kunnen hier aan zichzelf werken. Ik schrijf leerzame blogs, interview mensen die veel hebben meegemaakt en als inspiratiebron dienen en daarnaast maak ik informatieve video’s. Ohja, en 2 keer per week geef ik lezingen in Nederland. Over het verbeteren van je relatie en over persoonlijke ontwikkeling. Hier maak ik ook cursussen over.

Ik hoop met alles wat ik doe coaching en therapie op verschillende manieren toegankelijk te maken, zodat mensen aan zichzelf kunnen werken. Of ze nu wel of niet met lastige hulpvragen zitten. Had ik al gezegd dat ik anderen graag help? Haha.

Volg je hart

Alles heeft zo zijn positieve en negatieve kanten. Aan de baan die je hebt, aan het bedrijf dat je wilt starten… aan alles. Maar aan het einde van de rit hebben we meer spijt van de dingen die we niet deden dan die we wel deden. Dus.. volg je hart, laat je nooit iets anders wijs maken door anderen en ga ervoor!

Lees meer ondernemer verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top