Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Ik had dit eerder moeten doen”

Ondernemer aan het woord: “Ik had dit eerder moeten doen”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Ankie.

Even voorstellen

Hi, ik ben Ankie Gijsel, 39 jaar, grafisch ontwerper en ik woon en werk in Terneuzen. Ik ben Canva-expert, zichtbaarheidsprofessional, maar bovenal grafisch vormgever. Zo fijn om al deze disciplines te kunnen combineren in mijn eigen bedrijf Graphic Avenue.

Ik had in mijn omgeving geen ondernemer als voorbeeld

Ik wilde altijd al iets creatiefs doen “later als ik groot ben”. Ik heb grafische en digitale vormgeving gestudeerd, en ben daarna het bedrijfsleven in gerold. In mijn omgeving waren er geen ondernemers als voorbeeld, en ik heb er eerst niet aan gedacht om ondernemer te worden. Wel miste ik na een paar jaar werken in het bedrijfsleven het meer creatieve aspect van mijn vak, ook al werkte ik in de grafische branche. Ik heb toen mijn eigen bedrijf opgericht naast mijn vaste baan, om kleine creatieve opdrachten te kunnen doen en mezelf zo uit te dagen.

Na 14 jaar gewerkt te hebben voor diverse bedrijven, begon het weer te kriebelen. En het was een beetje een nu of nooit gevoel. Als ik nu niet zou proberen of fulltime ondernemen bij mij zou passen, dan zou ik het nooit doen. Dus begin 2018 heb ik de knoop doorgehakt en mijn ontslag ingediend, en sindsdien mag ik mezelf fulltime ondernemer noemen bij mijn bedrijf Graphic Avenue.

Ik had dit al veel eerder willen doen

Ik heb eigenlijk te lang gewacht met fulltime ondernemen. Want wat is het leuk! Nu pas zie ik in dat ik dit al veel eerder had willen doen. Het gevoel van vrijheid gecombineerd met de vele uitdagingen die dagelijks op mijn pad komen, vind ik heerlijk.

See Also
ondernemer

Ik heb het geflikt

Dat ik nu nog steeds ondernemer ben, na een best zwaar jaar en ondanks wat sommige mensen zeiden, daar ben ik best trots op. En mijn bedrijf groeit nog steeds. In de nabije toekomst wil ik dan ook gaan groeien naar een team. Door Corona ben ik gaan nadenken over voor welke klanten ik wil werken, want er is een flinke klantengroep weggevallen afgelopen maanden. Ik werk er nu hard aan om in het vizier te komen bij een nieuwe doelgroep.

Probeer als ondernemer hulp te zoeken

Probeer niet alles alleen te doen, maar zoek hulp. Je groeit sneller en beter als je bepaalde zaken waar je zelf niet echt goed in bent uitbesteed of wanneer je ergens hulp bij zoekt. Vind je tekstschrijven lastig en kost het je veel tijd? Schakel een tekstschrijver in. Zie je op tegen het nemen van bepaalde beslissingen voor je bedrijf of weet je niet precies wat de volgende stap is? Schakel een business coach in. Wil je je bedrijf professioneel neerzetten, maar lijkt de vormgeving nooit op het plaatje wat jij in je hoofd heb? Schakel een vormgever in. Het gaat je zoveel tijd en ergernis besparen, dat is de investering meer dan waard. In mijn ervaring heb je dit soort investeringen heel snel weer terug verdiend.

Lees meer ondernemer verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top