Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Ik geloof steeds meer in mijzelf”

Ondernemer aan het woord: “Ik geloof steeds meer in mijzelf”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Manon.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Manon Verijdt, 22 jaar en groene multi-passionate ondernemer. Wat dat inhoudt? Dat ik meerdere bedrijven heb, Verbuiten Design en Brainstorm Babes. Een passie heb voor duurzaamheid, een leven in en met de natuur en houd van de kleur groen. Zo ben ik op dit moment bezig met een verdieping in Tiny Houses, omdat dit mijn passies op de juiste manier combineert.

Ondernemer worden was geen droom, een eigen reis accommodatie wel

Tot een jaar geleden nooit de bewuste ambitie gehad om ondernemer te worden. Ondanks dat ik wel vele jaren heb geroepen te willen emigreren en mijn eigen reis accommodatie op te willen zetten, heb ik dit nooit bewust ervaren als het doel om ondernemer te worden. De reden dat ik het sinds maart wel ben, heeft toevalligerwijs wel te maken met bovenstaand verhaal.

Tijdens het laatste jaar van mijn studie biologie koos ik een andere (niet reguliere) weg, door een specialisatie te kiezen die over het ondernemerschap ging. Hoewel ik dus niet de ambitie had om te ondernemen, zou ik daar wel mijn creativiteit in kwijt kunnen en besloot ik voor deze optie te gaan. Al vrij snel kwam ik met behulp van mijn docent erachter dat de droom voor het opzetten van die accommodatie een goed startpunt zou zijn voor mijn specialisatie. Nu, een jaar later, is dat project uitgegroeid en overkoepeld door een complete onderneming. 

Ik ben niet opgegroeid met een ‘verkopende mindset’

Voor mij zijn sales en acquisitie dus de allergrootste valkuilen van het ondernemerschap. Daarnaast speelt de pandemie natuurlijk ook mee in het bereiken van mijn klanten. 

Daarnaast heb ik nog een grote uitdaging, maar die is niet alleen binnen het ondernemerschap kenmerkend voor mijzelf. Ik heb namelijk de grote neiging om altijd maar verder te willen. In de toekomst te willen denken en altijd 10 stappen verder te zijn dan ik op dit moment ben. Een echte realisatie van mijn ‘succes’ nu (en dus wat ik al allemaal heb bereikt) is er dus maar zelden. Hier wordt aan gewerkt! 

Ik durf steeds meer te geloven in mijzelf

Ik ben het meest trots op mijn samenwerking met een grondeigenaar en de ontwikkeling van vakantiehuisjes op deze grond. Sinds november 2019 ben ik hiermee bezig geweest en we zijn nu eindelijk op een punt beland waarop we het eindresultaat bijna aan kunnen gaan raken. Dat ik dat heb kunnen realiseren vanuit die ene droom, zorgt ervoor dat ik nog meer durf te geloven in mijzelf. Én in de droom om ooit accommodaties in het buitenland voor mijzelf te realiseren. 

See Also
thuiswerken

Ik wil in Canada mijn werk als ondernemer voortzetten

Mijn dromen voor de korte termijn zijn het verder ontwikkelen van mijzelf als ondernemer en mijn bedrijven. Ik hoop aankomend jaar te bereiken dat mijn bedrijf bekend wordt onder mijn doelgroep in Nederland, zodat ik verder kan groeien en meer mensen kan helpen. 

Voor de lange termijn hoop ik internationaal mijn dienst te kunnen gaan aanbieden en dit mogelijk online te kunnen doen. Op dit moment heb ik de droom om te gaan emigreren naar Canada, dus ik zal er alles aan gaan doen om mijn bedrijf mee te nemen daar naar toe.  Wat ik nodig heb om dit alles te bereiken: een bak zelfvertrouwen en de juiste mensen om me heen die zorgen dat ik door ga als het ooit lastig zou worden. Het ondernemerschap is ontzettend leuk, maar ook bij tijden erg pittig, als het allemaal even niet mee zit. In dat geval heb ik dus zeker behoefte aan steun van buitenaf en een sterke mindset van mijzelf die me erdoorheen zullen slepen. 

Durf je eigen pad te bewandelen!

Of het nou het ondernemerschap is of niet, ik wens aan alle lezers toe dat ze ervoor kunnen kiezen om hun eigen pad te bewandelen. Voor mij startte mijn specialisatie als een ‘experiment’, wat ertoe leidde dat ik een onderneming startte. De kennis over het onderwerp had ik nog niet, maar door een enorme passie en drive wist ik binnen een half jaar al behoorlijk wat kennis te vergaren en dus toch mijn doelgroep te helpen. 

Lees meer ondernemer verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top