Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Ik durf eindelijk mijn eigen keuzes te maken en risico’s te nemen”

Ondernemer aan het woord: “Ik durf eindelijk mijn eigen keuzes te maken en risico’s te nemen”

ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Daphne, founder van Check by Friday, en kregen antwoord op al jullie vragen.

Even voorstellen

Hi, ik ben Daphne en ben 33 jaar. Ik ben opgegroeid in Den Helder met twee broers een zusje en onwijs lieve zorgzame ouders die ondertussen al 45 jaar samen zijn! Dat is tegenwoordig iets wat weinig meer voorkomt. Dat is een mijlpaal wat voor mij nog moeilijk te behalen valt.
Sinds kort heb ik een eigen bedrijf, genaamd Check by Friday. Dit is een bureau dat bemiddelt tussen assistants en ondernemers, maar uiteindelijk een groter platform gaat worden.

Ik heb de regels vanuit huis opgevolgd, voordat ik voor vrijheid kon kiezen

De drive om ondernemer te worden heb ik eigenlijk nooit gehad en dit is ook niet iets wat gestimuleerd werd vanuit onze familie. Een goede opleiding en een vaste baan was iets wat wij uit huis meekregen. Ik heb dit ook voor een lange tijd netjes opgevolgd. Ik ben na mijn mbo diploma een hbo studie gaan volgen als maatschappelijk werkster, want ik wilde graag met mensen werken. Dat was toen die tijd de makkelijkste keuze. Niet over nagedacht dat ik enorm commercieel ingesteld was.
Ik kwam er al vrij snel achter dat dit niet iets was waar ik mijn toekomst in zag, maar heb de opleiding afgemaakt en met vlag en wimpel behaald.

Toen ik mijn diploma op zak had, was het volgen van de regeltjes vanuit huis afgevinkt, tijd om mijn eigen weg in te slaan. Ik denk dat daar het zaadje geplant is in het nemen van eigen keuzes en risico’s. Ik heb toen 3 jaar op Curacao gewoond en gewerkt. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd en gaan werken voor een werkgever. Maar ook toen kwam ik erachter dat dit niet mijn roeping was. Mijn moeder zei altijd: Jij bent een meisje van de vrijheid. En dat klopt ook!

Ik heb corona gebruikt om mijzelf als ondernemer neer te zetten in de huidige markt

Ik ben februari dit jaar gestopt met werken bij Sony/ATV Music Publishing als Personal Assistant om mij volledig te kunnen wijden aan mijn bedrijf Check by Friday. Dit was tegelijkertijd mijn grootste uitdaging want een maand later kwam corona de wereld op zijn kop zetten. Ik dacht ik kan bij de pakken neerzitten en in doemscenario’s denken of ik gebruik corona om mijzelf neer te zetten in de huidige markt.
Met hier en daar wat aanpassingen groeit Check by Friday sneller dan verwacht en heb ik in september 4 nieuwe opdrachtgevers mogen toevoegen.

Ik leef met de dag en geniet van ieder moment

Ik weet niet hoe mijn toekomst als ondernemer eruit gaat zien. Maar de droom die ik heb met dit bedrijf is dat het een platform wordt waar je de beste assistants kunt vinden. En voor deze droom ga ik keihard werken
Assitants die vanuit elke locatie kunnen werken en allemaal uitstekend werk leveren. Zij worden opgeleid in waar de ondernemer van nu behoefte aan heeft. Zo kunnen zij zich volledig focussen op hun main business en randzaken met een gerust hart uit handen kunnen geven.

See Also
ondernemen

Daarnaast ontwikkel ik momenteel een planner voor ondernemers. Deze is simpel te gebruiken, maar voorziet wel in alle behoeftes. Zoals het noteren van doelen, budget overzichten, btw herinneringen, urenverwerking, maand/weekoverzichten maar ook je boodschappenlijstjes! De lancering gaat volgende maand plaatsvinden, dus houd vooral Check by Friday in de gaten als je hier interesse in hebt.

Durf in het diepe te springen

Al laatste wil ik meegeven dat het nemen van risico’s soms eng kan zijn, maar neem een sprong in het diepe. Als je je gevoel blijft volgen, beland je uiteindelijk in het juiste bad.

Lees meer ondernemers verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top