Now Reading
Ondernemer aan het woord: “Financieel gezond zijn, mag niet ten koste gaan van jezelf”

Ondernemer aan het woord: “Financieel gezond zijn, mag niet ten koste gaan van jezelf”

Ondernemer

Ondernemer worden…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Ilona.

Even voorstellen

Hi, ik ben Ilona, 40 jaar en werk als winstadviseur en Profit First Professional. Met mijn eigen bedrijf Flex Your Profit is het mijn missie om iedere ambitieuze, ondernemende vrouw financieel onafhankelijk te laten ondernemen. Om dat te bereiken heb je een stevig financieel fundament nodig. In de praktijk zie ik namelijk vaak dat er een mooie omzet is, maar minder winst en een slecht salaris voor de ondernemer. Ik help vrouwen daarom op een gezonde manier te groeien zonder financiële concessies te doen.

Ik kom uit een echt ondernemersnest

Nadat ik ruim 2 jaar met veel tegenzin naar mijn baan in loondienst ging, nam ik in mei 2016 ontslag. Ik ging een seizoen in de horeca werken. Beter minder betaald krijgen en met plezier werken dan andersom! Binnen een week na mijn laatste werkdag deed zich een kans voor; mijn vriendin stopte met haar administratie kantoor. Of ik het wilde overnemen? Daar moest ik niet lang over na denken en ik schreef me in bij de KvK. Stiekem borrelde er namelijk altijd iets, ik had alleen werkelijk geen idee wat. Mijn ouders zijn ondernemers en toen ik startte, was ook mijn zus al ondernemer. Het is me dus niet vreemd. Ondertussen is mijn broer ook ondernemer en kun je wel stellen dat het een waar ondernemersnest is geworden.

Door bewust voor mezelf te kiezen, ben ik een betere ondernemer geworden

Ik vond het lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Ik werkte de eerste 2-3 jaar als urenfabriek. Ik kon dus alleen meer gaan verdienen, door meer uren te werken. Als ik vakantie had kwam er niks binnen. Ik ging meer werken en liep tegen mijn grenzen aan. Door een opleiding te volgen, kon ik mijn aanbod en klantenbestand aanpassen. Daardoor werk nu voornamelijk met mijn ideale klant op trajectbasis. Hierdoor krijg ik meer energie van het werk en ben ik ook minder gaan werken. Door samen te werken met een klein team zzp-ers, draait mijn bedrijf ook door als ik er niet ben. Door bewust voor mezelf te kiezen en trouw te zijn aan mezelf, ben ik een betere ondernemer geworden. Maar vooral ook een leukere partner, moeder, dochter, zus, vriendin ect.

Ik gun iedere ambitieuze, vrouwelijke ondernemer financiële zekerheid

In mijn ervaringsjaren als ambitieuze ondernemer heb ik geleerd wat groeipijn doet met mij als ondernemer en met mijn bedrijf. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen, kreeg ik inzicht, rust en vertrouwen. Hierdoor blijft mijn bedrijf op een financieel gezonde manier groeien, zonder dat ik daar zelf (financiële) concessies voor hoef te doen. Dat gun ik iedereen.
Maar groei zit hem voor mij niet alleen maar in meer omzet en meer klanten, maar ook in tijd en plezier. Als ik met minder tijd, minder stress en gepieker dezelfde of meer winst kan behalen dan is dat voor mij een logische keuze.

See Also
ondernemer

Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Ik heb de insteek dat je samen sterker bent en samen kan groeien. Als jij anderen kan helpen en inspireren met jouw verhaal kunnen zij ook jou helpen en inspireren.
Daarnaast moet je goed voor jezelf zorgen. Bewust kiezen voor jezelf en trouw zijn aan jezelf. Je kan pas voor de ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

Financiële tip

Ik werk met de Profit First methode en dat wil zeggen dat je digitaal met geldpotjes werkt. Als je het nog niet kent probeer dit dan eens: open een extra spaarrekening en boek 2x per maand 1% van je winst op deze rekening. Deze 1% aan geld mis je niet, je gaat ongemerkt sparen en je bedrijf draait door op 99%. Wil je een stap verder? Download dan de 3 stappen voor meer winst en minder stress.

Lees meer ondernemer verhalen

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top