Now Reading
Van burn-out tot ladyboss: “De behoefte tot ondernemen kwam naar boven tijdens mijn herstel”

Van burn-out tot ladyboss: “De behoefte tot ondernemen kwam naar boven tijdens mijn herstel”

ondernemen

Ondernemen…wat is daar precies voor nodig? Moet je hiervoor in de wieg gelegd zijn, of kan het toevallig op je pad komen? Hoe pak je het precies aan? En tegen welke uitdagingen kun je aanlopen? Wij gingen in gesprek met Geraldine, founder van B-Iconic, en kregen antwoord op al jullie vragen.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Geraldine en begeleid hooggevoelige ondernemers om zich helder te profileren en hun zichtbaarheid te vergroten met authentieke personal branding. Mijn doel is dat hun missie met impact & vanuit zelfvertrouwen wordt neergezet.

Ondernemen werd thuis niet actief gestimuleerd

Ik kom uit een ondernemersfamilie en zag mijn vader keihard werken. Toch werd het ondernemerschap van thuis uit niet actief gestimuleerd.
Als tiener droomde ik over een job als advocaat, chirurg of wou ik op een ambassade werken. Multi gepassioneerd, toen al.
Dat ik zelf wilde gaan ondernemen werd pas duidelijk toen ik zo’n 10 jaar geleden plots een beeld zag, een soort ‘droom’ tijdens het herstel van een zware burn-out. Op een dag wilde ik mijn eigen zaak gaan starten. Ik wilde me losmaken van de bedrijfswereld en ‘bazen’ en zou mijn eigen baas worden.

Netwerken is essentieel

Ik dacht dat met het aanpassen van mijn functietitel op LinkedIn klanten automatisch op me zouden afkomen. Dit is de grootste blunder die ik heb gemaakt. Je dient er zelf heel veel voor te doen, je dient zelf actie te ondernemen. Hier lag dan ook mijn grootste uitdaging. Mijn diensten kenbaar maken en doorlopende inkomsten genereren.
Ik heb toen ingezien dat communicatie een belangrijk onderdeel was in de hele strategie. Via social media enerzijds: consistent zijn en op een continu basis posten. En daarnaast je netwerk uitbreiden.

I’ve learned it the hard way

Ik ben er best trots op dat ik alles zelf heb opgebouwd. Een uitgebreid netwerk, mijn naamsbekendheid, klanten, mijn dienstenaanbod. Als single solo-onderneemster had ik geen (financiële) back-up, geen klankbord en heb ik from scratch mijn zaak gestart, zonder enig plan. Vanuit eigen kennis, toewijding, geloof in mezelf en vanuit mijn intuïtie heb ik ondernomen met vallen & opstaan.

See Also

Ik wil steeds meer mijn persoonlijke verhaal delen

Sinds enkele jaren voel ik heel sterk een ‘roeping’ om in publiek te spreken, harten raken en mijn licht delen in deze wereld. Om een ‘sprankeltje’ licht te delen van vertrouwen, kracht, moed. Om te tonen dat je na een zware burn-out en als hooggevoelige ook een gelukkig leven kan leiden. Hoe belangrijk het is om te luisteren naar je innerlijke stem, naar je hart. Thema’s die aan bod komen zijn HSP, burn-out, menselijkheid & verbinding in deze wereld, in jouw kracht staan en geloven in jouw potentieel.
Ik voel dat dit mijn pad is om mensen en ook mijn coaches te empoweren en op ontdekking te gaan naar hun potentieel. Hiervan krijg ik enorm veel voldoening! Ik voel me dankbaar op het resultaat van mijn coaches (of beter soulmate klanten), om ze enorm te zien groeien & stralen.

Dare to dream big

Startende ondernemers raad ik aan je te laten omringen door een mentor. Een mentor deelt heel wat inzichten, kennis en ervaring over het ondernemen en kan je jouw zaak veel sneller op de rails laten zetten.
Daarnaast vind ik het belangrijk om regelmatig stil te staan bij jezelf, in te checken bij jezelf. Hoe voel jij je? Wat geeft/ vreet je energie? Wat werkt er wel/niet voor jou? Leer jezelf heel goed kennen, confronteer jezelf met jouw schaduwkanten en blinde vlekken en ontwikkel je continu.
Overnight success bestaat niet, het is aan jou om die eerste stap te durven zetten, ook uit je comfort zone.

Enjoy and trust the process!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top