Now Reading
Switchen van job: als jij je hierin herkent is het tijd voor een nieuwe baan

Switchen van job: als jij je hierin herkent is het tijd voor een nieuwe baan

Het switchen van job is een heel spannend moment, wat er ook voor zorgt dat het een moment is dat vaak uitgesteld wordt. Het is behoorlijk definitief om afscheid te nemen van je vorige werkgever en in een nieuwe omgeving aan de slag te gaan. Want is het gras wel groener aan de andere kant? Wij zetten voor je op een rijtje welke signalen erop wijzen dat het tijd is voor een nieuwe baan.

Je bent gestopt met groeien

Persoonlijke en professionele groei is heel belangrijk voor je algemene geluk. Het gevoel dat je stappen maakt en het behalen van bepaalde mijlpalen, zorgt ervoor dat je trots op jezelf bent. Dit kun je ook zeker behalen buiten werk (denk aan sport of andere hobby’s) maar vergeet niet dat je gemiddeld 40 uur per week aan het werk bent. Dé plek om te groeien. Merk jij dat je niet meer groeit en daar ook geen ruimte voor ziet in je huidige baan? Kijk eens of je die groei bij een andere werkgever wel kan creeëren.

Je bent vermoeid

Kost je werk meer energie dan dat het geeft? Dat is een no go. Er zijn natuurlijk altijd dagen dat je een wat meer vermoeiende dag hebt dan normaal, maar als je je constant vermoeid voelt, is dat zeker een teken dat er iets moet veranderen. Dat kan fysiek zijn, maar ook zeker mentaal.

Je doet te veel taken die je niet leuk vindt

Twijfel je of deze job nog wel de juiste voor jou is? Maak een lijstje van taken die je leuk vindt en taken waar je tegenop kijkt. Onze tip: kijk niet alleen naar de lengte van de lijstjes, maar voeg er ook een weging aan toe. Hoe vervelend of leuk vind je een bepaalde taak? Zo krijg je een goed overzicht van hoe het tegen elkaar opweegt. De verhouding zou ongeveer 70/30% moeten zijn voor een gezonde balans en werkgeluk.

Je prestaties gaan achteruit

Als je inmiddels al je werkzaamheden onder de knie hebt en je het bijna in je slaap zou kunnen doen, kan het alsnog zijn dat je prestaties achteruit gaan. Je hebt er de energie niet voor of besteedt minder aandacht aan je taken. Dat kan een teken zijn dat het tijd wordt voor iets nieuws waar je met volle enthousiasme mee aan de slag kan.

Er wordt niet naar je geluisterd

Vergeet niet hoe belangrijk het is dat een werkgever naar jouw wensen en doelen luistert. Het is heel vervelend als dit niet gebeurt. Probeer er een gesprek over te starten met jouw leidinggevende, het is namelijk niet de bedoeling dat jij je ongelukkig voelt op het werk. Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt? Er zijn genoeg werkgevers die wél naar jou willen luisteren

See Also
ondernemers

Je wordt onverschillig

Over het algemeen zit iedereen die net met een nieuwe baan start vol met energie en passie. Klaar om te ‘knallen’. Je krijgt je werkzaamheden steeds beter onder de knie en begint je draai te vinden. Zit je er alweer een tijdje, dan begin je je te ontfermen over je collega’s en voel je een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk, team of bedrijf. Merk je dat dat gevoel weg begint te ebben en merk je dat je een beetje onverschillig wordt? Dan ben je eigenlijk al begonnen ‘uit te checken’. Waarschijnlijk ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging.

Tijd voor een nieuwe baan dus?

Al deze tekenen kunnen erop wijzen dat jij klaar bent voor een nieuwe baan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ook direct je spullen moet pakken. Spreek je twijfels en verwachtingen uit naar je leidinggevende. Wellicht is er ruimte voor een promotie of overplaatsing naar een ander team. Zo niet? Kijk op je gemak welke vacatures er allemaal zijn en ga op zoek naar de volgende stap in jouw carrière.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top