Now Reading
Nieuw Zeeland: 10 redenen om toch die dure vakantie te boeken

Nieuw Zeeland: 10 redenen om toch die dure vakantie te boeken

nieuw zeeland

Nieuw Zeeland is duur, maar het geld zeker waard. Het is er prachtig, het eten is lekker en de mensen zijn vriendelijk. Lees alle redenen waarom je deze reis echt een keer moet maken.

1. Inkoppertje; de natuur

Het is er ongelooflijk mooi, adembenemend! 

2. Voor je Intragram profiel

Het is ontzettend makkelijk om hele mooie foto’s te maken, waarmee je vervolgens je insta kunt pimpen. 

3. Nieuw Zeeland is hét land om met een camper te reizen

Dat wil je een keer geprobeerd hebben. Lees ook onze blog: reizen met een camper: waarom dit een must-do is.

4. Het bespaart je 10 andere reizen

Nieuw Zeeland heeft namelijk 1. De Noorse fjorden, 2. De Zwitserse Alpen, 3. De Italiaanse wijngaarden, 4. De Canadese insmeren, 5. Het Argentijnse Patagonië (incl gletsjer), 6. Zuid-Oost Aziatische gouden stranden omringd door bos, 7. IJslandse geisers, 8. Chileense regenwouden, 9. Boedapestse hot springs  en 10. Australische ruige kustlijnen. 

5. Het eten!

Vooral veel (goede!) hamburger en fish & chips, maar je kunt er alles krijgen. Nieuw Zeeland heeft veel gezonde alternatieven, en veel glutenvrije en vega(n) opties. 

6. Nieuw Zeeland is geschikt voor iedere doelgroep

Backpackers die maanden willen reizen; check. Adrenalinezoekers; check. Gezin met (kleine kinderen); check. Gepensioneerd; check. 

7. Koffie! 

Waarschijnlijk hebben de Nederlanders dit meegenomen (wist je dat de eerste niet-Maori op NZ een Nederlander was; Abel Tasman?) Ze hebben overal goede koffie, ook take away, in alle varianten. Plus de lactosevrije/ veganistische alternatieven. 

See Also
terrassen

8. De kiwi’s

Het fruit, die vogel, maar vooral de inwoners. Een tikkeltje moeilijk verstaanbaar Engels, maar ontzettend vriendelijk & gastvrij volk.

9. Nieuw Zeeland is ideaal om tot rust te komen

Wat mediteert beter dan een turquoise meer, met uitzicht op prachtige bergen? Waarbij je niemand om je heen hebt? Op veel plekken kun je de camper gewoon parkeren en overnachten, zonder drukte (maar ook zonder faciliteiten). 

10. Je wilt Lord of The Rings gewoon live zien

To be honest, het heeft natuurlijk ook nadelen. Het is een duur land (reken qua eten op Nederlandse prijzen, boodschappen zijn zelfs wat duurder), de reis ernaar toe is slopend en als je beide eilanden goed wilt zien heb je zeker vijf  weken de tijd nodig. Maar deze nadelen wegen zeker niet op tegen de hele lijst voordelen! Heb je minder tijd? Kies dan voor alleen het Zuidereiland. Op het Zuidereiland is geen Maori cultuur te zien, maar wat hiervan op het Noordereiland nog te vinden is, is sterk toeristisch ingekleed. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top