Now Reading
Mustread: Moederziel door Sophie Zeestraten

Mustread: Moederziel door Sophie Zeestraten

Op de redactie hebben we een tijdje geleden het boek Moederziel door Sophie Zeestraten ontvangen. Wij vonden het een mustread!

Waar gaat Moederziel over?

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters … maar toch is er altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out krijgt, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.

Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. “Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

See Also
bingewatchen

Waarom is het boek een mustread?

Het is echt bewonderenswaardig hoe Sophie Zeestraten een boek heeft geschreven dat zo persoonlijk en openhartig is. Er zijn veel momenten van zelfreflectie; hoe ben ik destijds met een situatie omgegaan, herinner ik het wel zoals het echt gebeurd is en waarom vertoon ik nu bepaald gedrag? Het geeft echt een kijkje in het leven en verleden van de schrijfster.

Het boek neemt je ook mee in de zoektocht van Sophie naar haar verleden en een verklaring voor zaken waar zij nu tegenaan loopt, zoals bijvoorbeeld een burn-out. Dit zorgt er ook voor dat je meegezogen wordt in het verhaal van haar verleden en erachter wílt komen wat er destijds gebeurd is. Vandaar ook dat wij bij de redactie het in één dag uitgelezen hebben!

Wil jij deze mustread ook lezen? Op onze Instagram pagina kun je het boek winnen, check de post en doe mee. Niet gewonnen? Niet getreurd. Je kunt het boek bestellen via deze link!

Meer boekentips?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top