Now Reading
Mooi haar: met deze tips krijg je dik, gezond & glanzend haar

Mooi haar: met deze tips krijg je dik, gezond & glanzend haar

mooi haar

Je kent het vast wel, al die haren die in je borstel blijven zitten. Of bussen hairspray en mousse om een beetje volume erin te krijgen. Mooi haar, we willen het allemaal, maar het is maar weinigen van ons gegund. Toch kun je best wat doen om mooi haar te krijgen. Met deze tips, helpen wij je op weg.

Let op met het gebruik van een stijl- of krultang

Je wilt wel eens iets anders met je haar. De meeste mensen met krullen, willen liever stijl haar en andersom. Nu zijn er allemaal handige tangen die je hierbij kunnen helpen. Besef goed dat deze tangen bloedheet worden. Naast alle brandwonden op je handen en hoofdhuid, verbrand je je haar ermee. Zorg dus altijd dat je een goede heat protector gebruikt. Zet ze tang maximaal op 180 graden om zo min mogelijk schade aan te richten. En voor het stijlen kun je beter een goede föhn met borstel gebruiken. Krijg je direct meer volume en is mooi haar gegarandeerd.

Gebruik een herstellend en voedend product voor mooi haar

Doordat je haar schade oploopt door bijvoorbeeld stylingtools of haarverf, heeft het veel voeding en verzorging nodig. Een product als HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask voedt, hydrateert en herstelt. Hierdoor ga je van droog, breekbaar of dun haar naar mooi haar. Wanneer je dit masker 1x per week gebruikt, wordt het zichtbaar gezonder en veerkrachtiger. Tevens kan het gemakkelijker lang groeien zonder te breken.

Let op je voeding

Wanneer je lang, mooi haar wilt, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ook als je dun haar hebt, kan dit helpen om het dikker te krijgen. Eet dus bijvoorbeeld eieren, kwark en peulvruchten.
Daarnaast zijn vitaminen belangrijk, met name A,B en C. Deze vind je vooral in groenten en fruit. Ze zorgen ervoor dat je hoofdhuid gezond blijft, je kleur mooi glanst en dat je haar soepeler wordt en minder snel splijt.
Als laatste zijn mineralen essentieel, denk aan zink magnesium en ijzer.

See Also
gezichtsmasker

Laat mooi haar lekker wapperen

Soms is het makkelijk om even snel een staart in te doen. Zeker met sporten wil je niet al dat haar in je gezicht hebben. Toch is het beter om je haar zoveel mogelijk los te houden, een elastiekje kan je haar namelijk beschadigen. Zeker als je nat haar vastmaakt, breekt het sneller af. Een sport haarbandje of wokkel is iets minder schadelijk. Het is sowieso beter om nat haar los te laten en natuurlijk te laten drogen. Borstel het ook pas als het helemaal droog is.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top