Now Reading
Mama heeft ook ambities!

Mama heeft ook ambities!

ambities

Hoeveel ambities heb jij? Wil je alles uit het leven halen of neem je genoegen met minder? De overgang van vrouw naar mama is heel groot. Het is de grootste verandering in je leven. De komst van je kindje brengt zoveel nieuwe verantwoordelijkheden, nieuwe ervaringen en nieuwe emoties met zich mee. Aan jou de taak om dit een plekje te geven tussen al jouw anderen verantwoordelijkheden en ambities. Hoe? Dat vertel ik je graag.

Even voorstellen

Hi, ik ben Hanny Evers. Vanuit mijn passie voor bewegen en gezonde voeding ben ik op zoek gegaan naar een manier om een balans te vinden in het moederschap. Mindfulness was voor mij het ontbrekende puzzelstukje. Het heeft mij het laatste zetje gegeven en ruimte gecreëerd om mijn fundamentele behoeftes te gaan vervullen en mijn ambities te verwezenlijken. Hieruit is ook Best9Moms ontstaan. Ik wil laten zien dat je leven niet ophoudt zodra je moeder wordt. Je staat pas aan het begin. Ik wil andere mama’s inspireren om alles uit het leven te halen.

Kennis over hoe je dit gaat aanpakken is 10% van het resultaat, de andere 90% is motivatie en mindset. Ik help je graag om jouw motivatie en mindset een boost te geven, door middel van mijn online programma’s. Zo krijg jij alle kansen om jouw doelen te behalen en een vrolijke mama te worden met veel energie. Meer informatie vind je op mijn website of volg mij op Instagram

Stap 1: Achterhaal wat je ambities zijn

Kruip je gevoel in en ervaar wat jouw fundamentele behoeftes zijn. Hoe beter jij hieraan kunt voldoen, hoe beter jij in je vel zit. En hoe meer jij het gevoel hebt alles uit het leven te halen. Ook als je kindje is geboren. Weten wat je wilt, helpt je de balans te vinden. Want als jij niet opkomt voor jouw behoeftes, doet niemand het. Het gevolg is dat je wordt geleefd en helemaal opgaat in de zorg voor je kindje. Je verliest jezelf en zit niet lekker in je vel.
Iedereen heeft dezelfde fundamentele behoeftes. Welke voor jou de overhand hebben en wat je moet doen om aan je behoeftes te voldoen is verschillend. Je vindt jouw ambities in je fundamentele behoeftes. Lees hier meer over de zes verschillende fundamentele behoeftes.

Stap 2: Kom in actie

Wat ga jij doen om aan jouw behoeftes te voldoen? Denk in kleine stappen. Wat kun jij vandaag doen, om een klein beetje dichter bij jouw ideaal te komen? 
Begin met het bespreken van jouw doelen en ambities met je partner. Je hebt steun nodig om ervoor te gaan, om je op te vangen als het even tegenzit en om samen met jou iedere kleine overwinning te vieren. 
Het is misschien wat veel gevraagd om aan alle 6 de fundamentele behoeftes tegelijk te werken. Stel je prioriteiten aan de hand van de volgende vragen:

See Also
HSP

  • Waar kan ik het snelste winst behalen?
  • Welke behoefte is voor mij het belangrijkste?
  • Waar sta ik het verste van mijn idealen af?

Ontdek wat je eerste stap is en probeer dagelijks of wekelijks een nieuwe stap te zetten. Je voelt jezelf groeien, dit geeft een goed gevoel en motiveert om door te gaan. Jouw ideale balans komt steeds dichterbij!

Stap 3: Zorg goed voor jezelf

Nu hoor ik je al denken: ‘Maar ik ben mama, daar heb ik de tijd en energie toch helemaal niet voor!’
Ook dit is een keuze! Waar leg jij je prioriteiten? Als jij alles uit je leven wilt halen, ben jij de enige die je daarbij kan helpen. Tijd maken om voor jezelf te zorgen, geeft je de ruimte om  in balans te komen. Goede zelfzorg zorgt namelijk voor meer energie, energie die jij nodig hebt om jouw fundamentele behoeftes te vervullen. 
Maak zorgen voor jezelf tot een topprioriteit. Maak je niet druk om de mening van je omgeving of het schuldgevoel richting je kinderen, als jij tijd voor jezelf neemt. Zij profiteren hier namelijk ook van! Jij hebt meer energie, je bent vrolijker en dit wordt opgemerkt. Tips om voor jezelf te zorgen:

  • Voldoende beweging geeft energie en sporten nog veel meer! Deze kun je gebruiken om al je andere verantwoordelijkheden te combineren met jouw fundamentele behoeftes. 
  • Gezonde voeding is de perfecte brandstof voor je lichaam. Het houdt je lichaam gezond en geeft je meer energie. 
  • Mindfulness. Neem de tijd om te genieten van de kleine dingen. Neem een pauze, focus op je ademhaling en laat je gedachten gaan. De ideale manier om je emoties een plekje te geven, ruimte te creëren om oplossingen te zien en energie op te doen om de volgende uitdaging aan te gaan. 
  • Slaap voldoende. Dit is voor veel jonge mama’s een uitdaging, maar onderschat het belang van slaap niet. Dit is de manier om je lichaam te herstellen van je drukke leven. 
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top