Now Reading
Verbeter je gezondheid met luchtzuiverende kamerplanten

Verbeter je gezondheid met luchtzuiverende kamerplanten

luchtzuiverende kamerplanten

Naast het feit dat een paar planten in je woonkamer er natuurlijk heel gezellig uitzien, kunnen ze ook positieve effecten op je gezondheid hebben. De lucht in huis is vaak slecht en een paar luchtzuiverende kamerplanten doen wonderen. Dit is geen fabel, wetenschappers van NASA hebben het namelijk bewezen. En als zij het zeggen, moet het wel waar zijn toch?!

Hoe werken luchtzuiverende kamerplanten?

Eigenlijk zorgen alle kamerplanten voor extra zuurstof. Maar ze zuiveren niet allemaal de lucht. De planten die dat wel doen, nemen schadelijke stoffen op uit de lucht via de bladeren. Deze stoffen worden opgeslagen in de wortelen en zo heb jij er geen last meer van. Tevens zorgen ze ervoor dat de luchtvochtigheid verbeterd. Dit is ook nog een goed voor je huid. Daarnaast breken ze nare geurtjes af. Luchtverfrissers zijn dus ook niet meer nodig.

Waarom is frisse lucht in huis nodig?

De luchtkwaliteit in huis is vaak slecht. Deze is vervuild door verschillende externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, waardoor gassen van schoonmaakmiddelen, verf etc. het thuis niet kunnen verlaten. We ventileren ook te weinig, waardoor er niet voldoende frisse buitenlucht naar binnen komt. Dan zetten we vaak ook nog de verwarming aan, wat het niet beter maakt. Hierdoor is de lucht in huis vaak droog en het bevat weinig zuurstof.
En dan hebben we het nog niet eens over schimmel in huis. Soms is deze zichtbaar, bijvoorbeeld in de badkamer. Maar vaak zie je het helemaal niet, maar heeft het wel gevolgen voor je gezondheid.

De positieve effecten van luchtzuiverende kamerplanten op je gezondheid

  • Verminderen hoofdpijn
  • Minder last van droge ogen
  • Verminderen luchtwegproblemen
  • Minder stress
  • Betere concentratie
  • Positievere mindset

Welke moet je kiezen?

Er is enorm veel keus, uiteindelijk is het ook een kwestie van smaak. Wel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.
Ten eerste of je voldoende licht in je kamer hebt, dit is bij de meeste planten belangrijk. Daarnaast de hoeveelheid tijd die je eraan wilt besteden. Wil je een makkelijke plant of vind je het geen probleem om regelmatig water en voeding te geven? Als laatste is het belangrijk om te weten dat een aantal luchtzuiverende kamerplanten lichtelijk giftig zijn. Deze zijn dus niet geschikt als je een hond of kat hebt. Onze top 5 met een uitgebreide beschrijving is hier te vinden.

See Also
sesamolie

Scroll To Top