Now Reading
Jouw liefdesleven en de impact van koud weer

Jouw liefdesleven en de impact van koud weer

liefdesleven

Het koude weer heeft niet alleen invloed op je humeur. Ook je liefdesleven kan tijdens de wintermaanden in een dipje raken. Dit geldt voor zowel mensen die in een relatie zitten, als mensen die vrijgezel zijn. Wij leggen je uit hoe dit komt en natuurlijk wat je eraan kunt doen.

Je irriteert je sneller en jouw liefdesleven kan daaronder lijden

Als je ‘s ochtends de deur uitgaat is het donker en als je thuis komt na je werk is het weer donker. Het gebrek aan licht en dus vitamine D kan ervoor zorgen dat je in een soort winterdepressie terechtkomt. Hierdoor raak je sneller geïrriteerd. Indien je een partner hebt, is deze vaak het slachtoffer van jouw chagrijnige buien. Niet best voor je liefdesleven dus. Maar ook als je vrijgezel bent is jouw chagrijnige hoofd niet perse heel aantrekkelijk. Die leuke jongen in de kroeg zal dus minder snel op je afstappen. 

Als je wilt voorkomen dat het gebrek aan licht jouw liefdesleven in de weg zit, kun je verschillende dingen doen. De oplossing ligt eigenlijk heel erg voor de hand. Ga onder een infrarood zonnebank. Of zorg ervoor dat je tijdens de lunchpauze een half uurtje wandelt, aangezien het dan nog licht is. Ook kunnen supplementen helpen om je vitamine D inname te verhogen. 

Je gaat er minder op uit

Je ligt heerlijk op de bank onder een dekentje. Hoe lekker is het om heerlijk warm te blijven liggen? Als je naar buiten kijkt, zie je een donkere lucht en de regen lijkt ook niet snel te stoppen. Je hebt dus totaal geen zin om nog de deur uit te gaan. Je zult als vrijgezel dus weinig nieuwe mensen ontmoeten. Die droomman kun je komende tijd dus wel vergeten.

Maar ook in een relatie wordt je liefdesleven niet optimaal als je niets meer onderneemt. Je hoeft echt niet een wandeling te maken door de stromende regen, maar een beetje kou hoeft je echt niet tegen te houden. Trek lekker warme kleren aan en ga die bossen in. Of stap in de auto en ga lekker ergens eten, naar de bios, naar de sauna of naar iets anders wat binnen is. 

See Also
quarantaine

Jouw liefdesleven lijdt eronder dat je immuunsysteem slechter is

Het is niet zo dat we ziek worden door de kou. Echter zorgt de kou er wel voor dat we vaker samen in een afgesloten ruimte zitten. Hierdoor steken we elkaar sneller aan. De kans dat je een keer ziek wordt, is tijdens de wintermaanden dus vrij groot. Het liefst wil je dan niemand in je buurt hebben, omdat je anderen niet wilt aansteken. Ook voel je je niet heel sexy als je met een snotneus en een badjas aan op de bank ligt. Je zin in seks zal hierdoor ook minimaal zijn. Toch jammer voor je partner en je liefdesleven. En als je überhaupt nog geen partner en liefdesleven hebt, zal dit er zeker geen verandering in brengen op korte termijn. Uiteraard spelen er dan andere factoren dan alleen het weer. Lees ook onze blog: Vrijgezel? Dit is misschien wel de reden.

Je kunt er natuurlijk ook van genieten dat je liefdesleven minimaal is. Tip: lees het boek Gewoon Single.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top